23948sdkhjf
Del siden
Annonce

(P)RECAST, vil muliggøre genbrug af hele betonelementer

Det nyopstartede projekt, (P)RECAST, vil muliggøre genbrug af hele præfabrikerede betonelementer fra eksisterende bygninger som bærende konstruktioner i nyt byggeri.

Betonelementer kan ikke sammenlignes med LEGO-klodser… desværre. MEN måske kan elementerne alligevel bruges som ”klodser” i nyt byggeri. 

Det er en rigtig god løsning at knuse #beton som tilslag til NY beton – men det er ENDNU bedre, hvis vi kan #genbruge betonelementer direkte. Dog er betonelementer ikke så lette at tage fra hinanden og sætte sammen igen som LEGO-klodser.

Det kræver en masse viden og samarbejde.

  • VIDEN om hvordan vi adskiller betonkonstruktionerne, skærer dem præcist og sørger for, de bliver styrketestet korrekt
  • SAMARBEJDE med aktører i den næste fase – nemlig arkitekten, rådgiveren og montageentreprenøren, der ved, hvordan betonkonstruktionen skal være nedtaget for at indgå i et nyt byggeri

Der er ingen tvivl om, det er en SVÆR disciplin, som kræver rigtig meget øvelse og vidensdeling på tværs.

Hos Søndergaard A/S har vi en masse erfaring og viden om, hvordan vi skiller betonkonstruktioner fra hinanden. I projektet (P)RECAST kan vi være med til at facilitere nye arbejdsmåder for genbrug af beton.

Det nyopstartede projekt, (P)RECAST, vil muliggøre genbrug af hele præfabrikerede betonelementer fra eksisterende bygninger som bærende konstruktioner i nyt byggeri og derved introducere nye bygningskomponenter i beton med lavt CO2-fodaftryk og høj ressourceudnyttelse. 

- I (P)RECAST-projektet vil vi udvikle det teknologiske og dokumentationsmæssige grundlag for, at præfabrikerede betonelementer kan genbruges som bærende konstruktioner i nyt byggeri, fortæller Katja Udbye Christensen fra Teknologisk Institut, som er projektleder på (P)RECAST projektet.

Udover Søndergaard A/S og Teknologisk Institut (Projektleder), medvirker Aarhus Universitet, 3XN/GXN, Per Aarsleff A/S, Tscherning, COWI, Peikko Danmark, Hi-Con A/S, APEjendomme, Brabrand Boligforening, Dansk Standard og Dansk Beton. Projektet er støttet af #MUDP under Miljøministeriet og løber over 2,5 år.

Foto: Nedtagningen af dele af IKEA Gentofte. Foto: IKEA.

Søndergaard A/S
Smedetoften 16
3600 Frederikssund
Frederikssund Kommune
Danmark
CVR nummer: DK34203717
P nummer: 1017381659

Kontaktperson

CIH
Camilla Illum Hansen
cih@soendergaard.dk

Send til en kollega

0.125