23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Solafskærmningen er i top på Vejens nye rådhus

Alux har leveret 500 m2 solafskærmning til Vejen Rådhus, som med en programmerbar styring gør driften af solafskærmningen optimal.

Vejen Rådhus danner rammen for vigtig demokratisk dialog, politiske sværdslag og er arbejdsplads for over 200 mennesker, og her er en god og optimal solafskærmning en nødvendighed. Til rådhuset, der er opført af Jørgen Friis Poulsen A/S og tegnet af Transform og Pluskontoret Arkitekter, har vi leveret og integreret mere end 500 m2 solafskærmning på byggeriets ydervinduer.

Vi tilbød en komplet solafskærmningsløsning til entreprenørfirma Jørgen Friis Poulsen A/S, og i samråd fik vi udvalgt Screen Sun 4000 zip screens med anodiseret overfladebehandling til byggeriet.

’’Alux tilbød en god og billig løsning, som vi fra start var meget tilfredse med’’, siger chef på byggeriet, Gert Jakobsen.

Optimal programmerbar styring

Til de 105 screens på Vejen Rådhus er integreret Sun 4000 Building Controller, som er et intelligent system til styring af screens. Styresystemet egner sig særligt til store og mellemstore bygninger, hvilket gjorde det attraktivt til det fortræffelige byggeri.

Til styresystemet benyttes en adresseret infrastyring, som sender signaler ud til hver enkelt motor. Systemet kan programmeres til automatisk styring af screens ud fra tid og vejrforhold, som gør driften af solafskærmningen optimal.

’’Systemet kan lidt mere end de fleste andre styresystemer med sin adresserede infrastyring med fire zoner, som hver især er programmerbare’’, siger Ole Iversen, administrerende direktør i Alux.

SUN 4000 Building Controller er ydermere et energieffektivt styresystem, som er let at integrere samt programmere.

Godt samarbejde i byggeriet

Under leveringen og monteringen af solafskærmningen foregik der et tæt samarbejde mellem Alux og entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen A/S.

Gert Jakobsen, som er chef på byggeriet, siger om samarbejdet med Alux: ’’Samarbejdet med Alux har fungeret rigtig fint. De har leveret og monteret de aftalte produkter til tiden, og det hele fungerer, som det skal. Jeg har også handlet med Alux efterfølgende, så der er absolut intet at klage over.’’

Anodiseret overfladebehandling

På de 105 screens, som pryder Vejen Rådhus, var en anodiseret overfladebehandling en del af løsningen. Dette er med til at give bygningen et stærkt, karakteristisk look. Anodiseringsprocessen medvirker også til, at overfladen bliver mere lysægte og stærkere.

– –
Alux er specialister i komplette løsninger til solafskærmning, mekanisk tyverisikring og brandsikring, der er certificeret til de højeste europæiske standarder. Vi leverer og monterer vores løsninger i hele landet.

TRANSFORM har været hovedansvarlig for udvikling, design, projektering og opfølgning på facaden på rådhuset – herunder integrering af solafskærmning i facaden.

Alux A/S
Holmbladsvej 4-6
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK15693576
P nummer: 1000961885

Kontaktperson

Bill Torben Jensen
Direktør
+45 87207325 btj@alux.dk

Send til en kollega

0.078