23948sdkhjf

Kompliceret forvandling i renoveringens superliga

Renoverprisen 2017: En gennemført ambitiøs renovering af boligområde i Virum har været loyal overfor 1950’er-udtrykket

Sorgenfrivang II i Virum, der er nomineret til Jubilæumsprisen, under Renover prisen 2017, er et bevaringsværdigt boligbyggeri fra 1950’erne.

Der er gennemført en ambitiøs renovering af én ud af tre 14-etager høje blokke, der er lokaliseret langs S-togsbanen i et lineært forløb "med små delikate retningsskift", som nomineringsudvalget udtrykker det.

Renoverprisen 2017

Vi sætter i disse uger fokus på Renoverprisen 2017 og de nominerede projekter. Læs mere herunder:

200 projekter var indstillet - seks er klar til finalen

Nominerede til Renoverprisen

Forfalden boligejendom genskabt i Tønder
Ret skal være ret - i opdateret form
Fra nedslidt skibsværft til nyt og livligt mødested i Holbæk
Gammel skole omdannet til landsby
Formand: Ingen arkitektpris til skole i Vanløse
Flot facaderenovering i Vejle

Nominerede til Jubilæumsprisen

Ny social infrastruktur til et nedslidt boligområde ved Aarhus

Kompliceret forvandling i renoveringens superliga

108 nye ungdomsboliger i hjertet af Aalborg

Renoveringens nøgleord er bæredygtighed, energi, indeklima, dagslys og bevaring.

Stor beboerinddragelse
At styre et så stort og komplekst projekt fra start til mål har til tider været en stor opgave, skriver renover.dk.

Mange interessenter i flere faser har bidraget til projektets udvikling. Der er gennemført en omfattende beboerinddragelse, hvor bebyggelsens engagerede beboere har bidraget til de mange beslutninger om det fremtidige Sorgenfrivang II.

- I det hele taget har flere af de almene renoveringsprojekter, som vi har nomineret, været meget store komplekse opgaver, der også samfundsmæssigt sætter nogle processer i gang. Også denne er et enormt løft til området, siger nomineringsudvalgets formand Gøsta Knudsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De tre huse forskyder sig let på den smalle grund langs S-banen og har en af Nordsjællands mest spektakulære udsigter over Lyngby og Bagsværd sø og det grønne Virum.

Det bevaringsværdige byggeri er opført som betonkonstruktion og er karakteriseret ved de tydelige betonprofiler der indrammer øst- og vestfacaden. Mellem rammerne skyder de markante altaner sig frem og skaber det genkendelige facademotiv.

Dette “rammeværk" er rygraden i husenes stærke facademotiv, men samtidig kilde til et stort varmetab. Tegnestuens hovedgreb genskaber det karakteristiske motiv, men i en udgave hvor alle kuldebroer er eliminerede.

Gennemgribende
Helhedsplanen omfatter således en gennemgribende facaderenovering med nye altaner, energivinduer, glasinddækning af opgange (energibesparelser og sikring mod frostskader) og nye elevatorer, nye energibesparende installationer, nye køkkener og badeværelser og sidst men ikke mindst et CO2-neutralt vaskeri.

Energiforbruget er blevet kraftigt reduceret, indeklimaet er blevet forbedret, og man har fået et CO2-neutralt vaskeri, hvor der opsamles regnvand, der bruges til tøjvask.

Parter bag projektet 
Arkitekt og projektledelse: Domus arkitekter 
Ingeniør: Dominia 
Bygherre: DAB

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141