23948sdkhjf

Før og efter råd til dig der skal købe brugt bil

Det er rigtig populært at købe brugte biler frem for helt nye biler. Først og fremmest, fordi man kan spare rigtig mange penge, men også fordi man ofte kan finde en unik bil, som ikke længere bliver produceret.

Dét at købe en brugt bil er ikke helt uden risiko, og det er en stor bekymring for mange. Her er derfor nogle råd til, hvad man kan gøre for at mindske risikoen for at købe en ødelagt brugt bil.

Før du køber bilen
Der er rigtig mange ting, man kan gøre før, at man køber bilen for at forhindre, at man køber en skrotbunke. Helt basalt bør man tage ud og se bilen i person – og det kan være en rigtig god idé at tage en bilkyndig ven eller lignende med, som kan hjælpe med at gå over bilen. Så kan I i hvert fald se de værste eventuelle skader eller lignende.

Hvis bilen ser fin ud og ikke har synlig rust, kan I gå skridtet videre og tjekke bilens nummerplade. På et nummerplade register kan man blandt andet se, hvornår bilen sidst var til syn, hvor mange gange den har skiftet ejer, samt om den har haft nogle alvorlige fejl. Det er alt sammen ting, som er godt at vide før man køber bilen. For eksempel kan det godt tyde på, at der er noget galt med bilen, hvis den har haft mange forskellige ejere på kort tid. Dette er noget, man kan spørge mere ind til.

Ved at tjekke nummerpladen får man i bund og grund bilens historie. Det kan også kaldes et baggrundstjek af bilen.

Efter den brugte bil er købt
Når man har tjekket alt det, man kan ved bilen, og det hele ser fint ud, er næste step at købe bilen. Dette er ikke en besværlig proces og indeholder bare, at nogle kontrakter skal underskrives.

Hvis man ikke allerede har tjekket, hvornår bilen sidst var til syn, er det en god idé at gøre nu. Et bilsyn afslører alle de ting, som er galt med bilen – det kan være alt fra for lidt olie til indvendig rust. Sidstnævnte er selvfølgelig meget alvorligt.

Hvis bilen lige er blevet synet, er det ikke så nødvendigt at syne den igen. Er derimod gået lidt tid, kan det være en god idé at tage den til syn, så man er helt sikker på, at der ikke er noget galt med den bil, man har købt.

Det kan dog godt være svært at bestemme sig for, hvor bilen skal synes henne. Man vil jo ikke have, at det er for dyrt eller bilen ikke går igennem synet, fordi synsmanden finder småting, som egentlig ikke betyder noget. TjekBilsyn har derfor lavet en database, hvor man kan se alle synshallerne i Danmark. Databasen viser deres godkendelsesprocent, og hvor mange bilsyn der er blevet registreret der. Så kan man nemt finde en god synshal tæt på en selv.

 

Send til en kollega

0.095