23948sdkhjf
Del siden
Kursus

Branddagen 2024

I alt DKK 4.500 ekskl. moms
Stand
Ny
Referencenr.
BRO15614
Periode(r)
15. maj 2024 21. maj 2024
16. maj 2024 22. maj 2024
Keynote-speaker om formiddagen: Professor José Torero

José Torero, leder af UCL Department of Civil, Environmental & Geomatic Engineering, er en anerkendt ekspert inden for brandsikkerhed, især i komplekse miljøer som høje træbygninger. Han fungerede som specialistvidne i høringen efter Grenfell Tower-branden i 2017.

Professor Torero vil tale om:

  • Bygningskonstruktioner i træ og genanvendelige materialer
    Metoder til at opnå brandsikre bygningskonstruktioner. Hvordan vurderer man, hvornår brandsikkerheden er opfyldt?
  • Konklusion på Grenfell-branden og den endelige rapport
    Hvad vi har lært af Grenfell-tragedien og hvordan vi kan forbedre brandsikkerheden i byggeriet baseret på erfaringerne?



Key note speaker eftermiddag: WoodHub

WoodHub ved Odense Havn står færdigt i 2025 og bliver Danmarks hidtil største træbygning med plads til 1.900 mennesker, som skal arbejde i de otte statslige institutioner, der flytter ind. Kontorknudepunktet bliver på seks etager og kommer til at sætte helt nye standarder for byggeri herhjemme.

Kompetencechef for Trækonstruktioner, Bo Pedersen fra rådgivende ingeniørvirksomhed Artelia, vil tale om:
  • Baggrund og overvejelser for brandstrategi, herunder valg af brandbeskyttelsessystem og sprinkling
  • Overvejelser omkring dokumentationsmetode
  • Samarbejde mellem brandrådgiver og konstruktionsingeniør
  • Den valgte dokumentationsmetode for brandbeskyttelsessystemet
  • Dimensioneringsprincipper for byggeriet


Derudover er der 6 forskellige workshops – med mulighed for at deltage i 3:

  1. Slutkontrol (alle brandklasser)
    Workshoppen omhandler processen omkring slutkontrol og ibrugtagning af byggerier, hvor der er flere brandtekniske installationer der skal fungere sammen. Workshoppen vil blive belyst fra både installatørsiden og brandrådgiversiden og vil have fokus på, hvilke tiltag der skal til for at lave den bedste løsning. Der vil være oplæg fra begge parter og der bliver også tid til en god faglig drøftelse.

  1. Renoveringer 
    Ved Margrét Matthíasdóttir, arkitekt, Over Byen Arkitekter

    Workshoppen vil give deltagerne indsigt i, hvordan man balancerer mellem at opfylde myndighedskrav og samtidig bevarer historiske bygningers karakter.
    Bliv inspireret af de konkrete løsninger, som blev anvendt under renoveringen af Aalholm Slot, og tag del i en bredere diskussion om fremtidens sikringsarbejde i historiske rammer.

  1. Brandstrategirapporten vs. funktionsbeskrivelsen
    Ved Janne G. Frederiksen, funktionsleder, DBI

    I denne workshop kigges der nøje på forskellen imellem brandstrategirapporten og funktionsbeskrivelsen. Der bliver vist eksempler på gode løsninger og også eksempler, hvor man ikke har formået at ramme den rette målgruppe. I workshoppen vil der også være rig mulighed for faglig diskussion og der vil også være caseopgaver til deltagerne.

  1. Brandsyn 
    Ved Rasmus Storgaard,  Beredskabsdirektør, Beredskab Øst, Anders Jensen, beredskabsinspektør, Østjyllands Brandvæsen og Marcello Francati, brandrådgiver, DBI

    Mange brandrådgivere sidder i dag og skal hjælpe institutioner med at løse påbud som de har modtaget i forbindelse med brandsyn udført efter kapitel 7. Denne workshop vil blive gennemført af en brandinspektør, der til daglig går brandsyn og en brandrådgiver. Sammen vil de vise eksempler på, hvordan man kan komme i mål. Workshoppen vil indeholde dialog og drøftelse af forståelsen af reglerne.

  1. Forsikring af sprinklet træbyggeri: Udfordringer og løsninger
    Ved Mads Rosengren, Risk Management Advisor, Tryg

    I denne workshop vil vi udforske problemstillingerne vedrørende forsikring af byggeri opført i trækonstruktioner, der er sprinklet.
    Vi vil diskutere følgende spørgsmål:
    • Hvilke risici og bekymringer står forsikringsselskaber overfor, når det kommer til træbyggeri opført med sprinkleranlæg?
    • Er det muligt at forsikre sådanne byggerier, og i så fald hvordan?

      Workshoppen vil indeholde gruppearbejde med brainstorming af løsningsforslag. Vi vil derefter evaluere disse løsningsforslag for at identificere gode input, som kan styrke samarbejdet mellem brandrådgivere og forsikringsselskaber.

  2. Facadeafbrænding (BioFacades:UpHigh)
    Ved Mia Fossing Frederiksen, projektleder, DBI

    Projektet, der ledes af DBI, BioFacades:UpHigh skal flytte grænserne for, hvordan man kan udføre træfacader uden brandimprægnering og sprinkling i bygninger i flere etager i Danmark. På baggrund af resultaterne bliver der formuleret generelle guidelines til branchen, som sidenhen kan blive til nye, præaccepterede løsninger inden for brandklasse 2-byggerier. På workshoppen er fokus på, hvordan resultaterne kan bruges i praksis.
DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65196816
P nummer: 1003159124

Kontaktperson

Undervisningsadresse

Hvidovre, DBI Middelfart, Huset
Danmark

Send til en kollega

0.109