23948sdkhjf

Nu kan virksomheder byde på milliardkontrakt

Femern A/S forventer, at flere af velkendte internationale aktører vil byde på 25 kilometer jernbanestrækning

Femern A/S udbyder nu den sidste af de store kontrakter på byggeriet af Femern Bælt-tunnelen til Tyskland.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse torsdag.

Baseret på de tilkendegivelser, der kom retur under markedsundersøgelsen, forventer vi, at flere af de velkendte internationale aktører vil byde på kontrakten Kirsten Christensen, kontraktdirektør i Femern A/S

Kontrakten drejer sig om en jernbanestrækning på i alt 25 km udstyret med kørestrømsanlæg og med fokus på klimavenlige løsninger.

Opgaven bliver udbudt med en forventet samlet tilbudspris på omkring 1,5 mia. kr.

- Jernbanen er et bidrag til den grønne omstilling af transportsektoren, hvor gods- og persontransport vil få stærkt forbedrede muligheder for hurtig og direkte transport, siger Kirsten Christensen, der er kontraktdirektør i Femern A/S med ansvar for jernbaneinstallationerne:

- For os er det også vigtigt at have en anlægs- og driftsfase, der er så klimaneutral som muligt. Så ligesom i de øvrige store kontrakter, har vi også i dette udbud et særligt fokus på klimavenlige løsninger, herunder de tekniske løsninger og valg af materialer, siger kontraktdirektøren.

Licitationens søstermedie FemernNews lavede for nyligt et interview med hende om det kommende udbud

Udbuddet – kaldet TTC-kontrakten (Tunnel Track and Catenary) – omfatter en tosporet jernbane bygget til 200 km/t samt køreledninger, hvoraf cirka 18 km ligger i selve tunnelen og cirka 7 km ligger uden for tunnelen på dansk og tysk side.

Forventer kendte aktører i spil

Femern A/S forventer, at prækvalificeringen finder sted til sommer i år. Derefter vil man gennemføre et udbud med forhandling frem til slutningen af 2024, hvor opgaven tildeles.

Forberedelsesarbejdet forventes derefter at gå i gang i 2025.

Forud for udbuddet gennemførte Femern A/S sidste år en markedsundersøgelse, hvor man blandt andet konsulterede branchen for at få den nyeste know-how inden for bæredygtige løsninger.

Samtidig blev det et signal til markedet om eventuelt at finde sammen og danne potentielle konsortier til opgaven, siger Kirsten Christensen.

– Baseret på de tilkendegivelser, der kom retur under markedsundersøgelsen, forventer vi, at flere af de velkendte internationale aktører vil byde på kontrakten. Vi ser frem til at gennemføre udbuddet og finde den bedst mulige partner til denne helt centrale opgave i det samlede projekt, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Omkostninger plager arkitekter: - Der skal gøres noget nu
Norconsult fisker hos NCC
Regnskab: Jysk elementproducent mere end tredobler sit overskud
Ingeniør: Ikke nok at frabede sig hop på fantribune i Parken
NCC har sat slutspurten ind på stort renoveringsprojekt
Nyt byggefirma går konkurs
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.157