23948sdkhjf

Til sommer åbner byggepladsen for borgerne

Til juni kan interesserede borgere se byggepladsen ved Rødbyhavn og komme på rundtur i bus

Til sommer får interesserede borgere en sjælden mulighed for at besøge byggepladsen i Rødbyhavn.

Det sker, når Region Sjælland og Lolland Kommune inviterer til den sjette udgave af Fehmarnbelt Days.

Arrangementet løber af stablen den 11. juni. Omkring 3.500 får mulighed for en guidet rundtur i bus på byggepladsen i Rødbyhavn, fortæller Peter Talarek-Andersen, chefkonsulent i Region Sjælland.

- Vi forsøger at lave et lidt mere folkeligt arrangement denne gang. Man kan kalde det for en slags rejsegilde for byggepladsen, hvor danske og tyske borgere kan komme tættere på hinanden og se, hvad der sker med byggeriet, siger Peter Talarek-Andersen.

Antallet af deltagere vil være begrænset, da der er tale om en aktiv byggeplads. Deltagelse i busturene vil derfor kræve tilmelding.

Det er endnu ikke muligt at reservere en plads, men det kommer i løbet af de kommende uger på organisationens hjemmeside.

Information og underholdning

I forbindelse med Fehmarnbelt Days etableres et område tæt på byggepladsen med telte og 1.000 parkeringspladser.

Her kommer blandt andet et stort telt, der skal bruges til en konference for politikere, øvrige beslutningstagere og virksomheder dagen efter.

På Citizens Day bliver teltet brugt til en række oplæg fra blandt andre Femern A/S, og arrangørerne håber desuden på at lave en række projekter og konkurrencer på tværs af geografien.

- Der bliver lidt underholdning. Samtidig med at man stå og få en øl og en pølse og tale med hinanden over en række aktiviteter, fortæller chefkonsulenten.

Det er sjette gang, at Fehmarnbelt Days afholdes. Det har æret afholdt både i Jylland, København og i Tyskland.

I andre telte får virksomheder og organisationer med tilknytning til Femern-projektet mulighed for at informere om deres aktiviteter.

- Vi skal lære at være naboer. Så nu skal vi til at binde nogle af trådene, som rækker frem mod 2029, hvor snoren bliver klippet, siger Peter Talarek-Andersen.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125