23948sdkhjf

Snedkermester med vokseværk: - Det gør mig helt vildt stolt og glad

Snedkermester Arne Pedersen A/S har løftet top- og bundlinjen i nyt regnskab, som direktør kalder  "første step" i jagten på yderligere vækst

Efter et udfordrende 2021 har Snedkermester Arne Pedersen A/S i Greve skabt firmarekord i nyt regnskab, og forventningen er at bygge yderligere på i år. 

Omsætningen fremgår ikke af den årsrapport, Licitationen - Byggeriets Dagblad har fået udleveret, men er ifølge Greve-virksomheden løftet med 13 mio. kr. til lige knap 300 mio. kr.

Resultatet før skat er opgjort til 7,5 mio. kr. mod beskedne 0,4 mio. kr. i 2021, og medarbejderstaben er udbygget fra 211 til 222 ansatte.

- Det gør mig helt vildt stolt og glad. Men vi er bestemt ikke i mål. Vi vil gerne gøre det endnu bedre. Det her er første step, siger adm. direktør, medejer og anden generation, Kim Pedersen. 

Omsætningen i selskabet er nogenlunde ligeligt fordelt mellem service/drift og entrepriser. En prioritet, for ikke at "lægge alle æg i én kurv", lyder det. 

Kort om virksomheden

Selskabet er stiftet af Arne Pedersen i 1978, der begyndte snedkervirksomheden hjemme i garagen. 
Han har siden overdraget ansvaret for den daglige drift og ejerskabet til sine to sønner Kim Pedersen, der er adm. direktør, og Brian Pedersen.

Selskabets hovedaktiviteter er i dag fordelt på to hovedområder. Det gælder renovering af ejendommens klimaskærm i hoved- og totalentrepriser samt service og vedligeholdelsesopgaver med afdelinger indenfor snedker/tømrer gulv, maler, murer, køkken, rengøring, legepladser, glas og forsikring.

Kilde: Virksomhedens hjemmeside

Tiltag er gennemført

Med til at trække fremgangen er, at virksomheden er begyndt se mere i retning af kommunerne. De primære kunder er fortsat boligforeninger og andelsboligforeninger. Dertil kommer erhvervskunder og i mindre udstrækning private. 

Positivt spiller det ifølge direktøren også ind på ikke mindst projektstyringen, at medarbejdere og ledere er blevet løftet gennem uddannelse, ligesom at fokus på risikovurdering er øget, og at virksomheden i højere grad siger nej til opgaver uden for kernekompetencerne. 

Inden for entrepriser er fokus på renoveringer - typisk af klimaskærmen. 

- Det, vi fravælger er det, vi ved, andre er bedre til end os, siger Kim Pedersen. 

Det kan ifølge drift- og markedsdirektør Christen Jensen for eksempel være højspecialiserede flisemurerløsninger.

Optimeringer af flere it-systemer til ét har desuden sparet tid og udgifter til licenser, og så er Greve-virksomheden begyndt at fokusere på priserne fra sine leverandører. 

- Det kan vi se også giver os en besparelse, siger Kim Pedersen. 

Vil nå branchepejlemærke

Virksomheden går efter en overskudsgrad på 5 pct. i 2025. I dag er den på omkring 3 pct. 

- Det er ikke noget, vi gør fra den ene dag til den anden. Vi ved, vi kan, men det tager bare noget tid, lyder det fra direktøren. 

Første skridt er 2023, hvor virksomheden forventer ny rekord øverst og nederst i regnskabet. 

Ordrebogen er godt fyldt. Omkring 80 pct. er hjemme. Men præcist, hvor virksomheden forventer at lande, ønsker Kim Pedersen ikke at sætte tal på. 

- Vi er kommet bedre ind i 2023, end vi gjorde i 2022, siger han. 

Et initiativ, virksomheden har sat i søen, som nu udbredes, er ansættelsen af en koordinator, der har overtaget opgaver, som tidligere var på byggeledernes skuldre. 

Det betyder at de nu kan holde fokus på det fagtekniske frem for eksempelvis fakturering eller booking af håndværkere.

- Det er et spørgsmål om at bruge folk der, hvor de er bedst, siger Kim Pedersen. 

Han nikker til at prisstigningerne i kølvandet på krigen i Ukraine og coronakrisen har givet søvnløse nætter. 

- Vi må se, hvad de næste bliver. Vi tager det, som det kommer og holder fokus på det, vi gør nu - og på at gøre det endnu bedre. 

Bestyrelse er udvidet

For at sætte yderligere kraft på fremtidens ambitioner er virksomhedens bestyrelse udvidet på den seneste generalforsamling. Bestyrelsen er udvidet fra to eksterne bestyrelsesmedlemmer til fire. 

Indtrådt i bestyrelsen er Niels Johansen, tidligere partner og tilbudschef i Byens Tag & Facade, og Mathilde Møller, tidligere adm. direktør i Skælskør Anlægsgartnere og direktør for mennesker og bæredygtighed i Byens Tag & Facade. 

- De kommer med superstærk sparring og udfordrer os i bestyrelsen, styrker os og hele organisationen. De er allerede begyndt at tage fat, siger Kim Pedersen og fremhæver fokus på såvel uddannelse som digitalisering og bæredygtighed.

SNEDKERMESTER ARNE PEDERSEN A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 122,2 108,7
Driftsresultat 8,5 1,1
Resultat før skat 7,5 0,4
Årets resultat 5,6 0,3
Egenkapital 23,9 18,3
Antal ansatte 222 211
Kilde: Udleveret årsrapport

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11