23948sdkhjf

Dansk makkerpar skal 3D-printe børnehave i Ukraine

Makkerparret Mikkel Brich og Hasan Alsofi står bag virksomheden 3DCP Group, der 3D-printer huse i beton

Tilbage i 2021 printede 3DCP Group verdens første hus i beton, og snart venter en tur til Ukraine, hvor opgaven lyder på at 3D-printe en børnehave. 

- Det er en fin måde at showcase teknologien på, og så er der også bare rigtig meget god karma i projektet, siger direktør og medstifter Mikkel Brich til Finans.dk.

Allerede sidste år kontaktede velgørenhedsorganisationen ”Team4UA” de to iværksættere i forbindelse med opbygningen af børnehaven. 

Planen var i første omgang, at de skulle have været afsted i starten af 2022, men det blev besluttet at udskyde turen. 

I stedet finder rejsen nu sted den 17. april, og der er indtil videre afsat seks uger til projektet. 

Lokale skal hjælpe

Med sig til Ukraine tager de to stiftere en god ven samt deres maskiner. Ingen medarbejdere tager med. Planen er derimod, at et hold lokale indbyggere skal hjælpe til med byggeprojektet.

- Tanken er lidt, at de skal undervises af os, så vi i princippet i fremtiden kan sende en printer derned, og så kan de selv gå i gang med at bygge op, fortæller Mikkel Brich, der også oplyser, at firmaet ikke tjener noget på projektet. 

Når det gælder selve printprocessen, så foregår den ved hjælp af en maskine, der er sat op mellem et stativ, der omkredser det område, der skal bygges. 

Printermaskinen bevæger sig frem og tilbage over området og printer betonen ud fra en arkitekttegnet skabelon på et computerprogram. 

Der printes lag for lag og frigøres huller i konstruktionen til, at der senere kan isættes døre og vinduer. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111