23948sdkhjf

Entreprenørfirma under beskydning: Direktør sælger ud

Indehaveren af kritiserede Muffbyg A/S havde investeringsejendomme for over 100 mio. kr. i seneste regnskab

Direktør og navnefader til det voldsomt kritiserede entreprenørselskab Muffbyg A/S, Jakob Muff, skulle nu være på jagt efter købere til en række af de ejendomme, han ejer i Esbjerg. 

Det skriver JydskeVestkysten.

En lang række underentreprenører har den seneste tid anklaget det esbjergensiske entreprenørfirma for ikke at betale det, de skylder - angiveligt skulle der alt i alt være tale om et større millionbeløb. 

Hovedpersonen selv, Jacob Muff, oplyser til JydskeVestkysten, at han løbende har solgt ud af sine ejendomme, og at han kontinuerligt har ejendomme til salg.

Ifølge avisen gælder salgsønskerne pt en boligudlejningsejendom med 16 lejemål og et erhvervslejemål centralt i Esbjerg samt en ejendom med 28 lejligheder og to erhvervsmål, som Muffbyg selv har opført i byen.

Jakob Muffs personlige holdingselskab, Jakob Muff Holding ApS, havde i 2021 – hvor senest tilgængelige årsrapport er fra – investeringsejendomme til en værdi af 104,7 mio. kr. samt grunde og bygninger til en værdi af 7,5 mio. kr. 

Jakob Muff Holdings overskud før skat var på 8,3 mio. kr. i 2021.

Vækst, dårlig styring og fyring

Til anklagerne om, at Muffbyg bevidst har undladt at betale underentreprenører, har Jacob Muff som tidligere beskrevet taget til genmæle i en ” redegørelse”.

Her peger han forklarende på voldsom vækst – på under to år er firmaet fordoblet i størrelse til 120-130 ansatte – samt dårlig styring og for stor tiltro til enkelte medarbejdere, der er blevet fyret.

”Flere af de nye medarbejdere er blevet vist en høj graf af tillid og har arbejdet selvstændigt med en række bygeopgaver. I kombination med, at der har været travlhed i branchen, og prisen på byggematerialer har været høj, har det været komplekst at lede projekter og hyre nye underleverandører ind til at udføre flere af opgaverne”, lyder byggebossens forsvar blandt andet.

Et indblik i, hvordan økonomien så ud i Muffbyg i 2022, må den brede offentlighed vente lidt på endnu. 

Senest tilgængelige årsrapport fra entreprenørfirmaet dækker over 2021, og hver var der en bruttofortjeneste på 47,7 mio. kr. samt et resultat på 3,4 mio. kr. Firmaet havde desuden en egenkapital på 20,6 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156