23948sdkhjf

Licitationen mener: Ublu krav fra nervøse bygherrer

Selvom stress og mistrivsel ofte bruges i sammenhæng med diagnoser i forhold til mennesker, så kan de to begreber også bruges til at betegne de aktuelle tendenser i byggeriet. Hård kamp om færre opgaver og voldsomt prispres påvirker nemlig i stigende grad et konjunkturfølsomt og nervøst marked, som samtidig slås med inflation og stigende renter.

Ifølge DI Byggeri går nogle bygherre nu så langt som at kræve økonomiske garantier fra entreprenøren allerede i tilbudsfasen. Det er jo helt hen i vejret og en praksis, som kan risikere at blive mødt med krav fra entreprenøren om, at bygherren skal betale udregningsvederlag - altså skal betale penge for at få et tilbud.

Så vidt kommer det nu nok ikke. Den benhårde priskonkurrence levner ikke mange muligheder for entreprenørerne til at stille krav til bygherrerne. Og selvom det er helt hen i vejret, at bygherren stiller krav om garantier allerede i tilbudsfasen, så er det jo bygherrens forsøg på at beskytte sig mod dårlige samarbejdspartnere. På den vis bliver selve garantistillelsen og entreprenørernes økonomiske soliditet altså et endnu større konkurrenceparameter i en byggebranche, hvor konkurrencen i forvejen er ved at tage livet af mange især mellemstore virksomheder.

Det ville være bedre for alle, hvis man sætter fokus på den opgave der skal løses, fremfor at møde hinanden med mistillid og advokatregninger før det første spadestik overhovedet er taget.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109