23948sdkhjf

Licitationen mener: Usundt at dumpe prisen for at holde på medarbejderne

Selvom aktivitetsniveauet falder i byggeriet, bliver der stadig regnet mange tilbud. Og kampen om opgaverne spidser til. Flere af de lidt større entreprenør- og håndværksfirmaer har nu så mange tomme sider i ordrebøgerne, at de også giver tilbud på lidt mindre opgaver for at holde hjulene i gang og holde på medarbejderne.

Det betyder - alt andet lige - at de lidt mindre entreprenør- og håndværksfirmaer nu må spidse pennen og regne ekstra skarpe tilbud. Nogle af de lidt mindre virksomheder føler, at de lidt større virksomheder presser markedet med rene dumping-tilbud, fordi de større virksomheder lige nu vil gøre næsten alt for at holde gang i omsætningen og fastholde medarbejderne. Også selvom opgaverne skal gennemføres til kostpris.

Der er ikke noget at sige til, at virksomhederne forsøger at holde på de bedste medarbejdere. I de senere år har det været meget vanskeligt – og meget løntungt – at rekruttere kompetente bygge- og projektledere, kalkulationsfolk og sjakbajser. Så lige nu er indehaverne og toplederne i de større virksomheder meget opmærksomme på at fastholde disse kernemedarbejdere, som stadig er en efterspurgt ”vare” i byggeriet og som stadig kan ”lokkes” til at skifte arbejdsgiver.

Den helt store udfordring for virksomhederne er dog stadig at vurdere hvilke opgaver, der skal gives tilbud på. Udelukkende at have opgaver for omsætningens skyld og vente på bedre tider er ikke en sund forretningsstrategi i længden.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125