23948sdkhjf

Italiensk totalentreprenør hænger på skimmelregning på supersygehus

Totalentreprenøren, JV CMB/ Itinera, har droppet underleverandøren bag det utætte tag

Regningen for at fjerne skimmel fra tage og ramte rum på det nye supersygehus i Odense, Nyt OUH, kommer til at koste millioner af kroner. 

Og regningen ender hos totalentreprenøren, italienske JV CMB/Initeria. 

Det slår bygherren, Region Syddanmark, og OUH-direktør med ansvar for byggeriet af det nye sygehus, Torben Hedegaard, fast overfor Fyens Stiftstidende.

Onsdag kom det frem, at 400 rum og 200 toiletkabiner i det nyt supersygehus i Odense, Nyt OUH, er ramte af skimmelsvamp og derfor skal gennem en total sanering.

Der var nogle utætheder fra arbejde, som ikke var lavet ordentligt. Så vi besluttede os for at droppe underleverandøren, og erstatte dem med en anden Arolodo Tegon, chef for JV CMB/Itinera

Den uønskede svampevækst blev ifølge Arolodo Tegon, chef for JV CMB/ Itinera, opdaget for et år siden, og saneringsarbejdet ventes at stå på et halvt år endnu.

Farvel til underleverandør

Skimmelangrebet skyldes regn, der er trængt ind gennem utætte tage, som ikke er lagt korrekt. Tagarbejdet var udført af en unavngiven underleverandør. 

I går lød det fra Arolodo Tegon, chef for den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera, at man var i dialog med firmaet, men nu lyder det, at man har taget endnu et skridt:

- Der var nogle utætheder fra arbejde, som ikke var lavet ordentligt. Så vi besluttede os for at droppe underleverandøren og erstatte dem med en anden, siger Arolodo Tegon til TV2 Fyn.

I forhold til økonomien i det omfattende arbejde oplyser totalentreprenøren til Fyens Stiftstidende, at ”udgiften er inden for den aftalte økonomiske ramme og et mellemværende mellem totalentreprenøren og underentreprenøren”.

Ordnes inden åbning

Torben Hedegaard oplyste i går, at firmaet Slutkontrol Rådgivningsfirmaet Kiwa Inspecta er hyret til at assistere med rådgivning, risikovurdering og kontrol med skimmelsaneringen.

Fra bygherren, Region Syddanmarks, side lyder der også beroligende toner i forhold til et skimmelfrit sygehus ved åbningen, som pt er ventet sidst i 2025.

- Jeg er helt tryg ved, at det arbejde går i gang nu, og at det bliver overstået. Og af samme grund er jeg også helt tryg ved at entreprenøren jo har et avanceret overvågningsanlæg, som nu måler luftfugtighed og temperatur, så det kan undgås i fremtiden, siger Karsten Uno Petersen (S), formanden for udvalget for byggeri, indkøb og grøn omstilling i Region Syddanmark, til TV2 Fyn.

Med en afslutning på byggeriet, så patienter først ventes på gange og stuer sidst i 2025, skulle der også være tid at løbe på med skimmelsaneringen.

Et år og en halv milliard

I december sidste år meddelte Region Syddanmark således, at afleveringen af Nyt OUH var rykket 12 måneder til perioden august – november 2024.

Byggeriet er også blevet omkring en halv milliard dyrere end ventet - omkostninger, der vel at mærke ikke havde noget med skimmelangrebet at gøre.

Forklaringen var ifølge regionen, at ”flere udefrakommende forhold som den generelle markedssituation, COVID-19 og krigen i Ukraine betyder også en merudgift for opførelsen af det nye universitetshospital.”

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mangor & Nagels tidligere direktør lander ny toppost
Entreprenører kræver flere penge fra Femern A/S
Efter 30 år: Aarsleff er nu ude af Rusland
Her kommer nyt nærhospital og rygcenter: Sætter prisskilt på
Almen boligkæmpe udbyder rammeaftale til 400 millioner kroner
Dårligste resultat i 20 år: Østjysk entreprenør tror på markant fremgang
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.14