23948sdkhjf

Plads til folkekøkken og cafe i AP Pensions nye domicil

Rejsegilde nummer to på tvillingedomicil i Nordhavn 

På Svanemølleholm i Københavns Nordhavn har totalentreprenøren MT Højgaard nået fuld højde på AP Pensions kommende kontordomicil. Derfor har AP Ejendomme, der er bygherre på projektet, netop fejret rejsegilde på stedet, hvor også Nykredits nye domicil opføres.

Begge domiciler er tegnet af PLH Arkitekter.

I oktober sidste år blev der holdt rejsegilde for Nykredits del, der forventes færdigt i tredje kvartal i år.

Men nu gjaldt det så rejsegildet for AP Pensions kontorbygning på 15.000 kvm.

- Det er altid en særlig dag, når vi kan fejre håndværkernes store arbejde med et rejsegilde, og med rejsegildet for AP Pensions kommende domicil på Svanemølleholm bliver der sat endnu en milepæl i projektet, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i en pressemeddelelse om projektet.

AP Ejendomme-direktøren forventer, at bygningerne bliver certificeret med DGNB Guld for de miljømæssige, sociale og økonomiske projektløsninger. Håbet er desuden en DGNB Diamant-certificering på baggrund af bygningernes arkitektur og funktionalitet.

Tilsammen bliver de to kontorbygninger - inklusive flerbrugerhus - cirka 57.000 kvm over terræn – under kommer en cirka 17.500 kvm kælder, der primært skal anvendes til parkering.

Folkekøkken og cafe med mere

Bygningerne skal ikke kun være for kontorpladser og mødelokaler. Ambitionen er, at de bliver en aktiv del af lokalområdet i Københavns Nordhavn. Derfor kommer blandt andet et fælleshus på cirka 12.000 kvm.

– Når ejendommene bliver taget i brug, vil der samtidig åbne et offentligt folkekøkken, pavillon til foreninger og kulturelle formål, fitnesscenter, taghave og offentlig cafe, fortæller Peter Olsson.

Han forventer, at AP Pensions nye hovedkontor vil være færdigt i løbet af andet kvartal næste år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125