23948sdkhjf

Rejsegilde med et minuts stilhed ved dobbeltdomicil

På Svanemølleholm i Københavns Nordhavn er der fuld gang i opførelsen af AP Pension og Nykredits kommende domiciler.

Nu er byggeriet til Nykredit kommet så langt, at det har nået sin endelige højde. Derfor har bygherren, AP Ejendomme, og totalentreprenøren, MT Højgaard Danmark, netop markeret håndværkernes store arbejde med et rejsegilde.

Ved arrangementet blev der holdt et minuts stilhed for den rumænske håndværker, der i juni i år mistede livet i en arbejdsulykke på pladsen.

Med sine cirka 30.000 kvadratmeter og seks etager bliver finanskoncernens bygning den største af de to ejendomme på Svanemølleholm.

– Vi er meget glade for, at vi nu har markeret det kæmpe arbejde, som håndværkerne og MT Højgaard Danmark leverer, sagde adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, ifølge en pressemeddelelse i forbindelse med rejsegildet.

– Med rejsegildet for Nykredits kommende hovedkontor har vi nået en milepæl, som markerer, at den del af byggeriet nu går ind i sin næste fase. Nu ser vi frem til, at vi i starten af 2023 kan holde rejsegilde for vores eget hovedkontor, fortsætter direktøren, der forventer, at Nykredits domicil står endelig opført i fjerde kvartal næste år.

Indtænker sociale tiltag

AP Pensions nye hovedkontor bliver på 15.000 kvm og når ifølge planen sit endelige mål i andet kvartal 2024.

Domicilerne, der er tegnet af PLH Arkitekter, får et fælleshus på cirka 12.000 kvm og har sociale tiltag sin en vigtig del af konceptet:

– Vi gør derfor op med den klassiske tankegang om, at kontorejendomme kun er for dem, der arbejder der. Domicilerne åbner sig derfor op for omverden, og der kommer til at være et offentligt folkekøkken, pavillon til foreninger og kulturelle formål, fitnesscenter, taghave og offentlig cafe, fortæller Peter Olsson.

57.000 kvm over og 17.500 kvm under jorden

Grunden på Svanemølleholm er på 20.000 kvm, og tilsammen bliver de to domiciler, inklusive flerbrugerhus, på cirka 57.000 kvm over terræn. Herudover kommer der en cirka 17.500 kvm stor kælder, der primært skal anvendes til parkering.

Totalentreprenøren MT Højgaard Danmark er også yderst tilfreds med, at Nykredits domicil har nået sin fulde højde.

- Det er et enormt stort og komplekst projekt med opførelsen af domicilerne for Nykredit og AP Pension. Derfor er vi yderst tilfredse med, at vi nu har kunnet fejre håndværkernes store indsats med et rejsegilde, siger Khaled Ghizzaui, projektdirektør i MT Højgaard Danmark.

Domicilerne bliver certificeret til DGNB Guld.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141