23948sdkhjf

Tjek listen: Rockwool er en af verdens mest bæredygtige

Stenuldsgigantens produkter og fokus på CO2-besparelser udløser en 16. plads på listen over verdens mest bæredygtige virksomheder

Danske Rockwool er ganske vist en energitung gigant. Men et fokus på at barbere eget og kunders klimaaftryk ned høster nu international anerkendelse.

Stenuldsproducenten med hovedsæde i Hedehusene ved Roskilde er havnet på en 16. plads på canadiske Corporate Knights Global 100-liste over de mest bæredygtige virksomheder i verden. Rockwool er samtidig havnet på en 1.-plads blandt producenter af byggematerialer.

- Vi har stadig et stykke arbejde foran os på nogle områder, men som en energiintensiv og tung produktionsvirksomhed er det særligt opmuntrende at blive anerkendt både for den positive effekt, som Rockwool-produkter har, såvel som vores bestræbelser på at dekarbonisere og reducere påvirkningen af vores øvrige aktiviteter, siger Mirella Vitale, Senior Vice President i Rockwool, i en pressemeddelelse.

Vestas i top

Den årlige opgørelse, der netop er publiceret, sammenligner og rangerer verdens største børsnoterede virksomheder baseret på deres kerneprodukter og ydelsers positive indvirkning på "mennesker og planeten", samt på den miljømæssige påvirkning fra virksomhedens drift.

Mens stenuld er energikrævende at producere, sparer produktet ifølge Rockwools eget udsagn faktisk mere energi og CO2, end der forbruges og udledes under produktionen. 

Flere andre danske virksomheder har også fundet vej til listen. Vindmølleproducenten Vestas er eksempelvis strøget næsten til tops med en andenplads.

Mest bæredygtige virksomheder
Navn Land Beskæftigelse
1 Scnhitzer Steel Industries Inc USA Fremstilling og genbrug af stål
2 Vestas Wind Systems A/S Danmark Produktion af vindmøller
3 Brambles Ltd Australien Genbrugsproduktion
4 Brookfield Renewable Partners LP Bermuda Vedvarende energi-drift
5 Autodesk Inc USA Softwarevirksomhed
13 Ørsted A/S Danmark Forsyning
16 Rockwool A/S Danmark Produktion af isolering
18 Chr Hansen Holding A/S Danmark Fødevareproduktion
23 Novozymes A/S Danmark Bioteknologi
43 ColoplastA/S Danmark Sundhedsplejeprodukter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109