23948sdkhjf

Cowi hiver nordmand ind i koncerndirektionen

Sammen med et headhunterbureau har rådgiverkæmpen kørt en omfattende rekrutteringsproces

Da Jens Højgaard Christoffersen i oktober blev udnævnt til ny adm. direktør for Cowi-koncernen og dens over 7.400 medarbejdere, gik gik jagten ind på en afløser til hans hidtidige rolle som chief business development officer (CBDO), i daglig tale blot salgsdirektør.

Nu er afløseren fundet. 

Valget er faldet på norske Marius Weydahl Berg. Han kommer med en baggrund inden for energi og i fem år har han været direktør for Cowis norske forretning, der med 1.300 medarbejdere er blandt koncernens største datterselskaber.  Det meddeler rådgiverkæmpen.

Koncernens adm. direktør, Jens Højgaard Christoffersen, bider mærke i, at den norske forretning er vokset markant under Marius Weydahl Bergs ledelse. 

– I sin nye rolle som CBDO skal Marius forny vores kunde- og salgskoncepter for hele koncernen, så Cowi bevarer sin førerposition inden for den grønne omstilling, siger Jens Højgaard Christoffersen.

Topchefen fortæller også, at der sammen med et eksternt headhunterbureau er kørt en omfattende rekrutteringsproces, hvor omkring 40 interne og eksterne kandidater har været på bordet.

Overtager i Norge

Rokaden betyder også, at Birgit Farstad Larsen overtager direktørposten i Norge. Hun har hidtil været direktør for byggeridivisionen i Cowis norske forretning.

– Birgit har med succes bestridt mange forskellige positioner i Cowi og er desuden medlem af Cowis bestyrelse. Hun har derfor en enestående indsigt i, hvordan Cowi fungerer og skaber værdi for kunderne på tværs af organisationen. Denne viden skal nu omsættes til fortsat vækst for Cowi i Norge, siger Jens Højgaard Christoffersen.

Med ændringerne, der træder i kraft med det samme, ser Cowis koncerndirektion således ud:

  • Jens Højgaard Christoffersen, adm. direktør
  • Natalie Shaverdian Riise-Knudsen, finansdirektør
  • Rasmus Ødum, driftsdirektør
  • Marius Weydahl Berg, salgsdirektør

1

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203