23948sdkhjf

Maskinimport slår rekord: Sender entreprenørmaskiner ud for en milliard

Johs. Møllers Maskiner A/S kom ud af 2021/22 med et gevaldigt løft i både top og bund

Det blev et usædvanligt år for Johs. Møllers Maskiner med hovedkontor i Vojens. 

Selskabet, der importerer og sælger Liebherr og Wacker Neuson, samt flere andre kendte mærker, kom tæt på milliarden, med 955,6 mio. kroner i omsætning i årsrapporten, der er afsluttet pr. 30. september 2022. 

Det er en fremgang på mere end 200 mio. kroner, svarende til 22,5 pct. i forhold til året før, og det er en komfortabel rekord i firmaets historie.

Bundlinjen er fulgt godt med, idet årets resultat endte på 44,4 mio. kroner, en fremgang fra 33,4 mio. kroner fra året før. Det er en fremgang fra året før på små 25 pct. Resultatet af den primære drift endte på 57,5 mio. kroner, også en kraftig optur fra året før, hvor den var på 33,2 mio. kroner.

Høj aktivitet

Selskabets egenkapital er nu på 138,3 mio. kroner. I alt knap 150 medarbejdere er beskæftiget med, som det er beskrevet i regnskabet:

”Koncernens aktiviteter består af import og salg af entreprenørmaskiner, kraner og materialehåndteringsmaskiner samt landbrugsrelaterede maskiner. Inden for nævnte områder omfatter aktiviteterne ligeledes salg af reserve- og sliddele samt udførelse af reparations- og servicearbejde."

Resultatet vidner om det høje aktivitetsniveau, der har været i byggeriet, og som det lige nu ser ud til, fortsætter Jan Møller, adm. direktør Johs. Møllers Maskiner A/S

- Resultatet vidner om det høje aktivitetsniveau, der har været i byggeriet, og som det lige nu ser ud til, fortsætter, siger adm. direktør Jan Møller til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Der er flere elementer, som er faldet på plads forud for regnskabsåret, og som har givet mulighed for at opnå væksten:

- Dels fik vi jo Wacker Neuson tilbage. Det har været et stort plus for os. Dels har vi fokuseret på vores kerneområder, og der er flere mindre mærker, som vi ikke har længere. Det øgede fokus på kerneområderne har helt klart haft en stor effekt. Vi bruger tiden på det rigtige. Samtidig fik vi i tide i forhold til pandemien bestilt så mange maskiner, at vi i nogen grad kunne levere, der hvor branchen begyndte at få store problemer med leverancerne, siger Jan Møller.

Hele vejen rundt

Og der er ikke bestemte produktområder i virksomheden, som trækker læsset. Det er hele vejen rundt.

- Det er gravemaskiner på bælter, små og store fra Liebherr og Wacker Neuson, læssemaskiner og dozere. Kort sagt de områder i vores kernekompetencer, som vi har valgt at fokusere på, forklarer Jan Møller til Licitationen.

- Vi er allerede godt i gang med det nye år, og når vi hører, hvad vores kunder siger, så fortsætter bygge- og anlægsaktiviteten i året, og når kunderne har det godt, så smitter det jo af på os, siger Jan Møller.

Koncernen er opdelt således, at Johs. Møllers Maskiner sælger Liebherr, mens datterselskabet Stemas sælger Wacker Neuson, et helt program af kompakte maskiner, Weidemann læssemaskiner og teleskoplæssere, samt Himoinsa generatorer og byggepladsbelysning.

Det bremser lidt op

Selv om det er gået rigtigt godt i det forgangne år, og starten på indeværende år ser ganske lovende ud, så regner selskabet med en mindre nedgang i det indeværende regnskabsår. Således hedder det i regnskabet:

”For regnskabsåret 2022/23 forventes dog en nedgang i markedet, grundet lavere aktivitet i bygge- og anlægsbranchen, hvilket forventes at påvirke selskabets og koncernens omsætning og resultat. Koncernen forventer i 2022/23 en nettoomsætning på 800 - 900 mio. kr., tilsvarende forventes årets resultat før skat at blive reduceret til 25 - 30 mio. kr.”.

Struktur i koncernen

Johs. Møllers Maskiner A/S består af Stemas Maskinsalg A/S, Stemas A/S, JMM Group Equipment A/S, og Johs. Møller Maskin AS, Norge.

Jan Møller, som har 35 års jubilæum i virksomheden i disse dage, overtog for godt to år siden posten som adm. direktør efter Hans Holm, der nu er bestyrelsesformand i koncernen.

Johs. Møllers Maskiner A/S
Mio. kroner 2022 2021
Nettoomsætning 955,7 740,6
Resultat af primær drift 57,5 33,2
Årets resultat 44,4 33,4
Egenkapital 138,3 106
Antal ansatte 148 140
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Se listen: Byggeriet tjente styrtende og postede milliarder i statskassen
Arkitektdirektør har ny omsætningsrekord i sigte
Boligafdeling i Kolding gennem største renovering i 60 år
Nu skal der idéer på banen: Tre teams udvalgt til nyt kvarter i Bagsværd
Køberen er fundet: Ungdomsboliger på vej ved Charlottenlund Slot
Fire kæmper om trecifret millionprojekt i Vendsyssel
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156