23948sdkhjf

Får offentligt tilgængelig cafe - Holbæk-entreprenør vinder plejecenter

Det nye plejehjem opføres ved siden af en af landets største ældreboligafdelinger

Boligselskabet Fsb præsenterede for halvandet år siden planer for et nyt plejehjem med 80 boliger på hjørnet af Standlodsvej og Lergravsvej på Amager. Nu er totalentreprisekonkurrencen for projektet afgjort.

Entreprenør Morten C. Henriksen A/S løb sammen med GPP Arkitekter og EKJ Rådgivende Ingeniører med projektet, der omfatter både boliger samt service- og fællesområder ved de grønne omgivelser i Lergravparken.

De 80 boliger - flest 2-værelses på cirka 65 kvm med både stue, toilet og bad- fordeles over fire etager. Plejecentret dækker samlet 7.172 kvm plus 1.251 kvm kælder.

Det nye plejehjem skal placeres lige ved siden af Fsb's ældeboligafdeling Sundparken, der med sine 489 ældreboliger er Danmarks største. I samme område bygger Fsb også lige nu et bofællesskab for og med seniorer.

Møder den eksisterende park

I midten af det nye plejehjems bygning indrettes en stor café, som bliver offentligt tilgængelig for beboere og andre ældre i området. I tilknytning til caféen opføres et stort produktionskøkken, som leverer mad til hele huset.

I stueetagen etableres endvidere fællesfaciliteter som træningslokale, træningskøkken og frisør. På de øvrige etager, vil der være dagligstuer, spisestuer, tv-stuer, som er fællesområder for den enkelte afdeling.

Det nye Sundparken Plejehjem kommer til at møde den eksisterende parkbebyggelse i en solrig plads og med parklignende udearealer, hvor borgere og lokalmiljø kan mødes på tværs.

Bygningen opføres i røde mursten og med hvide vinduer i samme stil som det eksisterende byggeri i Sundparken, så bebyggelsen opleves som en arkitektonisk helhed.

Plejehjemmet opføres af Boligselskabet Fsb med Niras som bygherrerådgiver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109