23948sdkhjf

Insiderhandel: Storentreprenør risikerer fængsel

En spektakulær sag, der også omfatter en storbonde, kan nu sende storentreprenør i fængsel

En lidt for højlydt telefonsamtale og et efterfølgende mistænkeligt aktiekøb risikerer nu at koste en storentreprenør en fængselsdom.

Det skriver Børsen.

Udover storentreprenøren er også en storbonde involveret i sagen.

Efter at Børsen bragte artiklen om sagen, valgte en dommer ved Retten i Aalborg torsdag middag at nedlægge navneforbud. Derfor må Nordjyske ikke længere identificere de to hovedpersoner.

Den ene person i sagen var medlem af bestyrelsen i et større dansk forsikringsselskab, da han sidste år på en færgeoverfart snakkede i telefon med storentreprenøren.

Tiltalen

Senere samme dag købte storentreprenøren aktier for knap 1 mio. kr. i forsikringsselskabet. Først dagen efter blev forsikringsselskabets opkøb af konkurrenten meldt ud til fondsbørsen.

National Enhed for Særlig Kriminalitet, det tidligere bagmandspolitiet, vil ifølge tiltalen, som Børsen har fået aktindsigt i, have det nu forhenværende bestyrelsesmedlem idømt en bødestraf og sendt storentreprenøren i fængsel for insiderhandel.

Sagen skal for retten i Aalborg til maj. Ingen af de to har kommenteret sagen over for Børsen. Nordjyske har ligeledes forgæves forsøgt at få en kommentar.

Den famøse telefonsamtale

Sagen om den højlydte telefonsamtale på færgefarten begyndte allerede at florere, da en journalist fra Jyllands-Posten skrev en klumme om, hvordan han på selv samme færgeoverfart overhørte en telefonsamtale, hvor en mand fortalte den anden i røret om den omtalte milliardhandel.

Strafferammen for at videregive interne oplysninger er op til halvandet års fængsel, mens særligt grove tilfælde af insiderhandel kan give op til seks års fængsel.

Forsikringsselskabets opkøb af konkurrenten blev dog ikke til nogen guldranet forretningen. Aktien faldt, da handlen blev meldt ud og er siden faldet yderligere.

Ingen kommentarer

Af Sebastian Stave Sjöberg

Licitationen - Byggeriets Dagblad har forsøgt at få kommentarer fra de to hovedpersoner inden publicering af denne artikel fra Nordjyske.dk. Licitationen og Nordjyske er del af samme koncern.

Det tidligere bestyrelsesmedlem/storbonden oplyser over telefonen, at han ikke ønsker at kommentere sagen. Storentreprenøren er ikke vendt tilbage på Licitationens henvendelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109