23948sdkhjf

Licitationen mener: Byggeriet vil have reformer og handlekraft

Der er tårnhøje forventninger til den nye regering og det nye ministerhold. Ikke mindst fra erhvervslivet og herunder bygge- og anlægsbranchen. Dels fordi den nye regering hen over midten er et afgørende brud med den kuldsejlede blokpolitik og dels fordi det detaljerede regeringsgrundlag afspejler en modig og reformivrig politik.

Nu kan der jo gemme sig mange gode tanker og ideer i et regeringsgrundlag, som aldrig bliver realiseret. Derfor skal reformviljen naturligvis følges op af handlekraft. Og her har en flertalsregering store muligheder for at handle hurtigt og effektivt på nogle af de voldsomme strukturelle problemer, som præger det danske arbejdsmarked.

Manglen på kvalificeret arbejdskraft i industrien og byggeriet hæmmer stadig virksomhedernes muligheder for at imødekomme efterspørgslen. Og det påvirker blandt andet udfoldningen af den grønne omstilling. Det går simpelthen for langsomt med at få energirenoveret bygningsmassen og dermed den grønne omstilling i samfundet.

Den nye regering står over for andre, massive opgaver; et vingeskudt sundhedsvæsen, manglende søgning til erhvervsuddannelserne og opkvalificering af ledige. Det kræver reformer. Og det kræver handling.

Og det lover den nye regering. Det vil den blive målt på allerede fra i dag. Og forventningerne er tårnhøje. Så velkommen i arbejdstøjet til både Mette, Jakob og Lars.

Byggebranchen er klar til reformer.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141