23948sdkhjf

Rådgiverduo løber med kontrakt i Gellerupparken

Bygherrerådgivere er på plads for en større renovering af 600 boliger i Aarhus

Når en ny omgang af gennemgribende renoveringer i Gellerupparken i Aarhus skydes i gang, bliver det en rådgiverduo af Pluskontoret Arkitekter og VITA Rådgivende Ingeniører, der skal vejlede bygherren undervejs.

De to selskaber har netop vundet kontrakten på bygherrerådgivning på projektet, som udføres af Brabrand Boligforening.

Opgaven består i en større renovering og modernisering af fem boligblokke med samlet 600 lejligheder. Nogle af boligerne i de fem blokke skal basisrenoveres, blandt andet med nye overflader, nye vinduer og nye badeværelser. De øvrige skal ombygges til nye lejlighedstyper, blandt andet tilgængelighedsboliger.

Mål om bæredygtighed

Ombygningen af boligerne skal være med til at sikre, at afdelingens udbud af boliger opfylder en efterspørgslen på boligmarkedet, og at man kan tiltrække og fastholde en ”mangfoldig sammensætning af beboere”, lyder det fra Brabrand Boligforening i en pressemeddelelse.

Området har været gennem en større forandring de senere år. Tidligere er der bygget blandt andet en sports- og kulturcampus, at nyt bibliotek, to beboerhuse samt nye privatboliger. Nu bliver den aktuelle renovering af de mange boliger så endnu et projekt i rækken.

Renoveringen af de fem blokke bygge på forstudier og erfaringer, som er opbygget i pilotprojekter, hvor to andre blokke i Gellerupparken og én blok i Toveshøj tidligere blevet transformeret og renoveret.

Boligforeningen vil desuden ifølge eget udsagn arbejde for, at krav og mål for bæredygtighed bliver en del af materialet til kommende udbud af renoveringen. Her vil der blandt andet blive set på på muligheden for genanvendelse af materialer fra det eksisterende byggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.054