23948sdkhjf

Udbygger kaserne: Jagter entreprenør til første fase på trecifret millionbeløb

En større udbygning af traditionsrig kaserne på Østerbro er nu sendt i udbud 

Svanemøllens Kaserne i København skal i de kommende år udbygges med flere funktioner til forsvars- og beredskabsformål.

Projektets helhedsplan gennemføres i fire faser, og den første fase, der er opdelt i tre etaper, er nu netop udbudt som en samlet hovedentreprise til en anslået værdi af 175 mio. kr. 

Det fremgår af Projektagenten.

Bygherre på projektet er Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, og ifølge udbudsmaterialet omfatter hovedentreprisen en række forskellige arbejder.

For det første er der en række infrastruktur- og landskabsopgaver, herunder etablering af forsynings- og udledningsforhold samt beplantning, veje, parkering og udendørs træningsfaciliteter. 

Samtidig skal der etableres hangarfaciliteter til helikopterberedskab til støtte for Rigspolitiet. Der skal desuden opføres et nybyggeri i to etager for Hjemmeværnet med undervisnings- og mødefaciliteter, omklædning, depoter, kontorer og garage. 

Ansøgningsfrist 6. januar 

Svanemøllens Kaserne er et stort kaserneanlæg på Østerbro, hvor Forsvarsakademiet har base. Forsvarsakademiet står for Forsvarets forsknings- og uddannelsesaktiviteter, herunder de tre værns officersskoler, som i dag alle er at finde på kasernen.

Svanemøllens Kasernes skal udbygges, så den kan rumme en række nye funktioner.

Delprojekterne udføres samtidigt, fremgår det af udbudsmaterialet. Her lyder det videre, at den forventede kontrakt forventes at løbe i 17 måneder.

Der er ansøgningsfrist til prækvalifikation den 6. januar 2023.

Landsplandirektiv Svanemøllen

Forsvarsministeriet skal udvikle Svanemøllens Kaserne, så den fremover kan rumme en række nye funktioner. Det sker som led i udmøntningen af politiske aftaler på forsvarsområdet.

Kaserneområdet skal udbygges som centrum for forsvarsrelaterede uddannelser med et grønt campusområde til Forsvarsakademiet. Endvidere skal Forsvarets Efterretningstjeneste samles i et nybygget domicil på området. Endeligt skal der etableres et permanent helikopterberedskab til støtte for Rigspolitiet - herunder navnlig helikopterberedskab til Politiets antiterrorberedskab. Antiterrorberedskabet er etableret med det formål at beskytte borgerne i København. Beredskabet har siden 2017 opereret midlertidigt fra kaserneområdet.

De nye funktioner på kaserneområdet er hovedsageligt begrundet med national sikkerhed, hvilket er et statsligt anliggende. Derfor har erhvervsministeren besluttet at fastlægge rammerne for planlægningen for kaserneområdet, og har anmodet Erhvervsstyrelsen om at udarbejde et forslag til et landsplandirektiv.

Landsplandirektivet vil blive tillagt samme retsvirkning som kommuneplanrammer. Iværksættelse af bygge- og anlægsarbejde, der forudsat er i landsplandirektivet, vil ikke kræve lokalplan.

Kilde: Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156