23948sdkhjf

Nyt byggeri på Kalundborg havn vigtig for Mærsk-tilflytning

Kalundborg Havn har fundet selskabet, der skal opføre permanente faciliteter til told- og veterinærkontrollen på Ny Vesthavn. Der er tale om ingeniørfirmaet Læssøe-Simonsen A/S, som i totalentreprise skal bygge den 920 kvm store bygning. 

– Vi har tegnet bygningen og står for det hele undervejs i byggeriet. Blandt andet er det os, der hyrer firmaer ind til de forskellige opgaver, der opstår undervejs, siger Jesper Simonsen fra Læssøe-Simonsen i en pressemeddelelse om projektet og tilføjer, at firmaet tidligere har stået for byggeriet af flere lagerhaller på Sydhavnen.

– I starten af det nye år tager vi fat på opførelsen af en bygning til told- og veterinærkontrollen på Ny Vesthavn. Toldkontrollen har vi jo allerede i nogle midlertidige faciliteter derude, men især veterinærkontrollen giver nye muligheder til containerterminalen, siger bestyrelsesformand for Kalundborg Havn, Jesper Wienmann Hansen, i en pressemeddelelse om projektet.

Efter planen skal de nye faciliteter være klar til drift senest 7. august 2023.

Kalundborg Havn skal betale 13,4 mio. kr. for opførelsen af den nye bygning. Hertil kommer etablering af ny vej, kloakering, belægningsområder, parkeringsplads og forsyningsledninger nedgravet, som koster 2,6 mio. kr., så det samlet set beløber sig til cirka 16,5 mio. kr. Det er penge, som havnen betaler ud af sine likvide midler.

Den nye bygning vil rumme alle nødvendige faciliteter til både told- og veterinærkontrol. Bygningen bliver opført med sluseramper og andre fornødne faciliteter, så told- og veterinærkontrollens medarbejdere kan kontrollere containernes indhold.

Især veterinærkontrollen er vigtig for A.P. Møller-Mærsk-ejede APM Terminals’ containerterminal i Kalundborg, lyder det fra havnen. Visse typer gods kræver simpelthen tilstedeværelsen af en veterinærkontrol, forklarer Kalundborg Havns salgschef Michael Larsen.

– Det kan være import af animalske produkter, visse fødevarer, foder til dyr og sågar plastkøkkenartikler fra visse lande. Der er nogle virksomheder, som indtil nu ikke har kunnet få deres gods ind via Kalundborg, fordi vi har manglet en veterinærkontrol, siger Michael Larsen.

Især veterinærkontrollen er vigtig for den fortsatte udvikling af APM Terminals’ containerterminal i Kalundborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104