23948sdkhjf

Masser af entreprenør-interesse

Agromek bød på stor interesse og søgning blandt udstillerne af entreprenørmaskinerne i Hal C i Herning

Der blev ikke sparet på de rosende ord, hverken hos udstillere eller gæster på Agromek i Herning. I Hal C var forsamlet de udstillere, der primært sælger til entreprenører, kloakmestre, anlægsgartnere, kommuner, skovfolk, anlægsentreprenører og andet godtfolk.

- Det er en af de bedste messer at være med på, sagde Kristian Helms, der er senior i Helms TMT. Til messen havde man til lejligheden kørt traktorerne fra italienske McCormick ind på den indendørs stand, og i en anden afdeling af samme stand befandt de kendte Schäffer læssemaskiner sig. Udenfor havde man parkeret den store Bigab entreprenørvogn. Så der var nok at kigge på.

Italienske traktorer

McCormick er relativt nyt for Helms TMT, men interessen for mærket er stor, blandt andet hos kommunerne, der bruger dem i det daglige arbejde på vejene. Traktorerne var helt fra starten en af grundpillerne i forretningen. Først med Allgaier - som senere blev til Porsche - og siden med tjekkiske Zetor-traktorer, senere ankom Deutz-Fahr, men alt sammen som regional forhandler, hvor man i dag sælger McCormick i hele Danmark.

Det er i dag Jakob K. Helms og broderen Allan S. Helms, der kører forretningen, mens Kristian, der i sin tid overtog forretningen fra sin far Knud Helms, har trukket sig fra den daglige ledelse, og hjælper til, hvor der er brug for det.

Stigende priser er fy-ord

Hos udstillerne var det ikke lige til at mærke, at der måske er en lille nedtur på vej. Stigende renter, inflation og høje energipriser er nærmest fy-ord på messen, der fokuserer på det positive.

Og der er faktisk stadigvæk god gang i aktiviteten, også når man spørger i virksomhederne. Det svinger noget, men mange har faktisk ordrebøgerne fyldte, men disponerer fortsat. Og der er fortsat ventetider på nye maskiner.

- Det næste man taler om nu, er kommende strejker hos producenterne rundt omkring, og det kan betyde yderligere forsinkelser fra leverandørerne rundt omkring, siger en kilde til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Stor efterspørgsel

Hos Nordfyns Finans leverer man finansiel leasing til entreprenører og andre, der har brug for maskiner. Her melder Mikkel Egsvang om stor travlhed:

Vi har virkeligt travlt inden for flere sektorer. Entreprenørerne er en af de områder, hvor vi får mange forespørgsler på leasing Mikkel Egsvang, Nordfyns Finans

- Vi har virkeligt travlt inden for flere sektorer. Entreprenørerne er en af de områder, hvor vi får mange forespørgsler på leasing. Det er kun finansiel leasing vi tilbyder, og kunderne er i stigende grad glade for denne løsning. Det letter jo på kapitalbindingerne i virksomheden, og vi oplever egentligt ikke at entreprenørbranchen er værre end andre, når det kommer til problemer af den ene eller den anden art, og vi har både store kunder med mange maskiner og små kunder med måske kun en enkelt maskine, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Dansk-svensk

Michael Hansen står ved siden af Nordfyens Finans med en lille kinesisk fremstillet hjullæsser, kaldet IHI. Han hører hjemme i Sverige og sælger maskiner fra Paus, IHI, Rotair, Tufftruk og vibrationsmateriel fra Belle.

- Jeg har lige fået en ordre på en Paus til Veidekke i Sverige, og både NCC og Peab, begge store entreprenørselskaber i Sverige, er kunder hos mig. Desuden sælger jeg de kinesiske XCMG gravemaskiner. Her har vi indtil nu solgt 22 og har fire i ordre, som er på vej, siger Michael Hansen til Licitationen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111