23948sdkhjf

Amerikansk samarbejde sender danske Jørn til Panama

Forskallings- og stilladsleverandøren Peri Danmark har indgået et samarbejde med den amerikanske entreprenørvirksomhed EchoStone, som har flere byggeprojekter i gang i Panama. Som led i aftalen leverer det danske firma støbeforme til opførelsen af forskellige boligbyggerier i det mellemamerikanske land, og i flere omgange har Peris garvede product manager og supervisor, Jørn Ari, været udsendt til Panama.

Det skriver Peri i en pressemeddelelse.

Jørn Ari har oplært de lokale håndværkere og EchoStones ingeniører i at bruge forskallingssystemerne korrekt samt bistået i at optimere byggeprocessen. Samtidig har den danske udsendte assisteret med rådgivning og sikret de mest optimale byggeprocesser i opførelsen af diverse boliger til arbejderklassen i Panama.

I Panama giver staten et tilskud på 10.000 dollars af det samlede beløb, når en privatperson køber et hus til under 70.000 dollars – for at sikre bedre vilkår for de mindre bemidlede Panamanere.

– Vi bygger boliger på omkring 65 kvm til arbejderklassen, hvor vi holder os under beløbsgrænsen på de 70.000 dollars, så køberne får det markante tilskud fra staten, fortæller EchoStones senior director Conor McInerney.

Dansk oplæring

Peri Danmarks Jørn Ari har været med til at planlægge og optimere arbejdet samt undervise de lokale håndværkere i brugen af det danske firmas forskallingssystemet.

– Det var fantastisk at have Jørn med ombord fra start, hvor han kunne være med til at granske tegningerne og planlægge arbejdet. Det viste sig hurtigt at Jørns tilstedeværelse, oplæring og generelle ekspertise var fundamental for at optimere processen og fremgangsmåden, udtaler Conor McInerney og tilføjer:

– Han trænede de lokale panamanske håndværkere i forskallingssystemet trin for trin, og de tog hurtigt ved lære trods sprogbarrieren.

Sproglige udfordringer

Samtlige af de lokale panamanske håndværkere snakkede således udelukkende spansk, hvor den eneste engelsktalende fagperson var EchoStones ingeniør.

– Det er naturligvis lettere at forklare, hvordan man bruger vores forskallingssystem, når man kan tale frit frem og tilbage. Jeg taler desværre ikke spansk, så EchoStones engelsktalende ingeniør måtte oversætte løbende til spansk, fortæller Jørn Ari om processen.

Han har siden været i Panama flere gange, hvor der nu skal opføres mere end 400 boliger.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Turbulent tid giver fremgang og dystre udsigter hos Rockwool
Bedste regnskab til dato fra rådgiverkæmpe
Rejsegilde nummer to på 57.000 kvm tvillingedomicil
To plejehjem, 250 boliger og 21.000 kvm – her er vinderne
Milliardkrav til Storstrømsbroen på vej i voldgiften
Aftale på plads: Så stor bliver havneudvidelsen i Aarhus
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.157