23948sdkhjf

Ny topchef i Greve-firma: - Der er ikke brug for hurtige beslutninger og retningsskift

Peri A/S sætter nu navn på selskabets nye adm. direktør

Jesper Salskov er netop tiltrådt som ny adm. direktør for Peri i Danmark og Sverige. 

Dermed er der sat navn på den permanente løsning i toppen af den store leverandør af forskalling og stilladser til bygge- og anlægsbranchen.

Det er jo en overordentlig velfungerende organisation, der har et godt ry i markedet og hos kunderne, så der er ikke brug for hurtige beslutninger og retningsskift Jesper Salskov, adm. direktør hos Peri A/S

Med 17 år hos Velux har han solid brancheerfaring med i bagagen. Han har desuden haft ledende stillinger hos malingproducenten AkzoNobel og Geveko Markings, der er leverandør af vejstribemarkeringer.

Ikke brug for retningsskift

Jesper Salskov beskriver sig selv som en "hands-on" leder, der ser frem til at komme ud og møde kunder og sine medarbejdere. Men i første omgang vil han prioritere at få en god forståelse for virksomheden:

- Det er jo en overordentlig velfungerende organisation, der har et godt ry i markedet og hos kunderne, så der er ikke brug for hurtige beslutninger og retningsskift, siger Jesper Salskov i en pressemeddelelse. 

- Derfor vil jeg gerne starte med at stikke en finger i jorden, drage mine egne erfaringer og lære kulturen og medarbejderne godt at kende, inden jeg gør mig tanker om, hvad strategien skal være, tilføjer den nye direktør. 

Ingen hemmelighed

Direktørskiftet var ingen hemmelighed. Det var derimod hvem, der fik jobbet. 

Efter to års tid på posten fratrådte Henrik Søgård Olsen som adm. direktør ved udgangen af september 2023 og blev afløst af Martin Schlecker. Det var en midlertidig løsning, fortalte Morten Brix, bestyrelsesformand i Peris danske forretning, i maj til Licitationen.

Nu er den permanente løsning så fundet med ansættelsen af Jesper Salskov. 

Ser flere fordele

Den kombinerede rolle som adm. direktør for Peri i Danmark og Sverige hænger ifølge Morten Brix sammen med, at samarbejdet mellem materialeleverandørens danske og svenske selskaber er blevet styrket - særligt i løbet af 2023. 

Konkret er der tale om at udnytte viden på tværs af landegrænser, samt at dele materielle ressourcer, hvor Sverige har større kapacitet på lageret. 

- Det udjævner peaks på tværs af landene, har Morten Brix forklaret.

Selvom Jesper Salskov er adm. direktør i begge selskaber, er der tale om to juridiske enheder, har Morten Brix fortalt.

Den tyske Peri-koncern har eksisteret i 55 år, og datterselskabet i Danmark fejrede i sidste år 30-års jubilæum. Selskabet kunne i jubilæumsåret også fejre et år med stigende overskud. 2023 båd således på et overskud på 7,7 mio. kr. efter skat - selv fratrukket en rekordopgave på Femern-forbindelsen var der fremgang i forretning.

PERI A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 78,6 77,6
Resultat af primær drift 11,1 5,8
Resultat før skat 6,5 3,5
Årets resultat 7,7 5,8
Balancestatus 162,7 175,9
Egenkapital 29,7 22,0
Antal ansatte 61 61
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet MXtra - Maskin- og materiel.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.155