23948sdkhjf

Rekordkontrakten er væk - alligevel fortsætter opturen

Materialeleverandøren Peri øger igen overskuddet, og selvom en stor opgave ved Femer-forbindelsen klinger ud, er der basis for fornyet fremgang

Mens dele af byggeriet fattes opgaver, fortsætter opturen hos Peri A/S.

Ligesom aktiviteterne blev øget betragteligt, skød overskuddet også i vejret og nåede 7,7 mio. kr. efter skat, viser 2023-regnskabet fra leverandøren af forskalling og stillads til bygge- og anlægsprojekter.

Resultatet er både væsentligt højere end de forventede 3-5 mio. kr., og det er ikke set bedre siden 2019. Dengang lå overskuddet på 9,7 mio. kr.  

Ser vi på fremtiden, er der ikke grund til bekymringen Morten Brix, bestyrelsesformand i Peri A/S

Selv hvis man trækker en rekordopgave på Femern-forbindelsen ud af ligningen, var der fremgang i forretning, fortæller Morten Brix, bestyrelsesformand i Peri A/S og Market Unit Director hos Peri Group. 

Fremgangen skal findes i markedsforholdene, som er i Peris favør, uddyber han.

- Vi har fået mere tag i nye kunder, og de eksisterende kunder har også vind i sejlene, fortæller Morten Brix.

Virksomheden leverer stilladser og forskalling til infrastruktur og byggerier udført med in-situ støbning. Modsat byggerier, der udføres med betonelementer - herunder det hårdt ramte marked for privat boligbyggeri - er markedet her ikke ramt. Snarere tværtimod.

Ligesom det er tilfældet med leverancer af forskalling til segmentet infrastruktur, er der også fart i stillads-forretningen.

Fremgang uden Femern

Femern-forbindelsen har på mange måder fyldt hos Peri de senere år, men på ét punkt er det nu slut.

Den største enkeltstående ordre i firmaets historie, leverancer af tusindvis ton materiale til fabrikken, hvor tunnelelementerne til Femer-forbindelsen støbes, er nu afsluttet, bekræfter Morten Brix.

Selvom rekordopgaven er klinget ud, betyder det ikke farvel til Rødbyhavn. 

Selskabet har også haft høj aktivitet på de omkringliggende aktiviteter pa Femern-projektet, og det er der stadig, fortæller Morten Brix.

Peri leverer således ydelser og standardløsninger til andre projekter, som er knyttet til den faste Femern-forbindelse.

Ligesom det skæppede i kassen i 2022 og 2023-regnskaberne, vil det ifølge bestyrelsesformanden også fylde i 2024-regnskabet.

Basis for bedring

En stærk pipeline ved udgangen af 2023 dannede grundlag for, at Peris topfolk havde ”meget positive forventninger til det nye år.” Konkret betød det en forventning om et resultat efter skat i niveauet 5-10 mio. kr.

Med et blik på pipelinen, budgettet og sandsynligheden for, at de forventede projekter kommer i hus, forventer Morten Brix stadig at ramme det resultat og dermed potentielt overgå overskuddet fra 2023.

- Som det ser ud nu, ligger det der, lyder hans vurdering.

- Ser vi på fremtiden, er der ikke grund til bekymringen, tilføjer han om årene, der kommer.

Fremgang på flere fronter

Den potentielle fremgang på bundlinjen ventes endda i et 2024, hvor der er udsigt til en lavere – men ikke nærmere defineret – omsætning end i fjor.

Mens Peri ikke vil sætte tal på omsætningen, lægger selskabet omvendt ikke skjul på, at der både inden for stilladsmarkedet og inden for kommercielt byggeri er udsigt til mere arbejde.

Ifølge Morten Brix drejer det sig om større projekter i København, Aarhus og Aalborg. Han ønsker dog ikke at oplyse mere om, hvor og for hvem.

Når snakken falder på infrastruktur-området, vil bestyrelsesformanden gerne nævne ét projekt: Leverancer af forskalling til 3. etape af Nordhavnstunnelen i København. Desuden har Peri leveret forskalling til en række større - og igen unavngivne - byggerier i Aarhus.

PERI A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 78,6 77,6
Resultat af primær drift 11,1 5,8
Resultat før skat 6,5 3,5
Årets resultat 7,7 5,8
Balancestatus 162,7 175,9
Egenkapital 29,7 22,0
Antal ansatte 61 61
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156