23948sdkhjf

Er plast en del af fremtidens bæredygtige produktion og byggeri? Det mener PMH Plast

Det er snart 100 år siden, brugen af plast tog fart i produktionen af forbrugsgoder, og i dag bruges materialet overalt. For mange mennesker er plast et problematisk produkt, som kritiseres for at ødelægge vores natur og miljø. Men alligevel er plast i dag, og vil også være det i fremtiden, et vigtigt materiale når vi taler bæredygtig produktion og bæredygtigt byggeri.

Hos PMH Plast, som blandt andet udvikler og producerer lister, profiler og rør til byggeriet, er der konstant fokus på at gøre produktionen mere og mere bæredygtig og udnytte de mange fordele, der er i det udskældte materiale.

"Plast er og vil fortsat være et vigtig produkt. Det rummer utallige muligheder, og der er så mange fordele ved at bruge plast i produktionen. Det er mere holdbart end mange andre materialer, og det er jo det, der kan være problemet med plast, hvis det bliver smidt i naturen. Så ligger det der meget længe. Men det er også den lange holdbarhed, der gør plast til et bæredygtigt materiale, hvis man bruger det rigtigt, og genanvender det rigtigt, siger direktør i PMH Plast", Peter Michael Haugvik.

På verdensplan udgør produktionen af plast kun cirka fire procent af det samlede olieforbrug, og i nogle situationer vil et produkt i plast have lavere CO2-aftryk end alternativer. Især fordi det er et let materiale, som kræver mindre energi at producere og transportere i forhold til for eksempel glas eller metal. PMH Plast, som har sin fabrik i Hillerød, udvikler sine produkter sammen med kunderne, og har blandt andet udviklet en plastprofil, der kan erstatte en aluprofil. Det giver et produkt, som kræver mindre energi at fremstille og også er nemmere at transportere. Hos slutbrugeren giver det desuden en lettere konstruktion, men med næsten samme styrke.

I byggeriet bruges plast i stigende grad, blandt andet på grund af den gode holdbarhed og det lave vedligehold. Det er også vejrbestandigt, og vigtigst af alt er måske, at det er nemt at designe det, så man kan få et produkt udviklet til det enkelte byggeri. I mange situationer kan produkterne fremstilles med en høj andel af genanvendt plast, og når produktet er udtjent, kan det genanvendes.

"Hos PMH Plast arbejder vi med en lang række forskellige og innovative produkter, som i sig selv er mere bæredygtige end de traditionelle produkter, men også kan være med til at gøre selve byggeprocessen mere effektiv", siger Peter Michael Haugvik.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093