23948sdkhjf

Hjælp Politiet – gør det svært for tyvene

MENS ANTALLET af tyverier og indbrud i private boliger er faldende, så stiger antallet af tyverier fra landets byggepladser ganske voldsomt. Så voldsomt, at antallet af tyverier efter de første tre kvartaler i år er lige så højt som i hele 2021, viser tallene.

POLITIET ER dog lidt på hælene i forhold til at offentliggøre helt friske tal. Det ville ellers, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne, kunne dæmme op for antallet af tyverier, hvis politikredsene var mere vakse til at offentliggøre tallene. Så ville entreprenørerne nemlig kunne tage yderligere forholdsregler hvis der er en indbrudsbølge i gang i et konkret område af landet.

SELVOM DET kan krænke retsfølelsen, at Politiet tilsyneladende ikke gør så meget for at fange tyvene, så er det vel realistisk set en helt uoverskuelig indsats der skal til, hvis politiet skal efterforske alle tyverier på byggepladserne.

DERFOR HANDLER det om forebyggelse. Både i forhold til de tyverier, som fortages af udefrakommende tyveknægte og de tyverier, som foretages af medarbejdere og andre som færdes lovligt på byggepladsen i dagtimerne.

FOREBYGGELSEN kan ikke går hurtigt nok: Så få nu sat hængelåse på containerne og startspærre på maskinerne, hegn byggematerialerne forsvarligt ind, sæt lys og videoovervågning på pladsen og lad rutinerede vagtfolk med store hunde tage en runde i løbet af natten. Det er meget bedre end at bruge tid på politiet og forsikringsselskabet, når tyvene har lænset byggepladsen.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142