23948sdkhjf

ATP vælger entreprenør til 171 millioners udvidelse af hovedkontor

Opdateret den 22. november 2022 kl. 20.08: Det fremgik tidligere, at PLH Arkitekter stod bag illustrationerne af byggeriet. Det er imidlertid ikke korrekt. Det er Al Arkitekter & Ingeniører A/S, der har lavet illustrationerne. Licitationen - Byggeriets Dagblad beklager fejlen. /aja

Næste år tager ATP første spadestik til en større ombygning i pensions- og administrationsselskabets hovedkontor, en karakteristisk røde murstensbygning på Kongens Vænge i Hillerød. Planen er at etablere nye pavilloner med mødefaciliteter, ny reception, ombygge køkken og kantine og udvide toiletforhold og parkering.

Efter en udbudsproces er BGB A/S valgt som totalentreprenør på projektet, skriver ATP i en pressemeddelelse.

Entreprenørfirmaet med afdelinger i Ishøj og Skive var prækvalificeret til opgaven på lige fod med MT Højgaard og Hoffmann, fremgår det af platformen til overvågning af byggeprojekter og udbud, Projektagenten.

Den totale entreprisesum for den 2.000-2.500 kvm om- og udbygning er 171 mio. kr. eks. moms.

I udbuddet har ATP blandt andet lagt vægt på, at totalentreprenørens løsning er funktionel, har en arkitektonisk høj kvalitetog har fokus på at tænke bæredygtighed ind i bred forstand. Det nye byggeri bliver ligeledes DNGB-certificeret til guld.

Datterselskab hjælper ATP som bygherre

Det er ATP-datterselskabet ATP Ejendomme, som hjælper ATP med at udfylde rollen som bygherre på projektet. Blandt andet vil ATP Ejendomme varetage projektledelsen og være moderselskabets repræsentant på byggepladsen.

Det er ifølge ATP's HR-direktør Bård Grande med til at skabe tryghed omkring projektet:

– Det er uden tvivl med til at sikre et mere gnidningsfrit forløb, hvor vi fra starten er enige om mål og retning, udtaler HR-direktøren i pressemeddelelsen.

Udover ATP Ejendomme har ATP tillige hyret EKJ Rådgivende Ingeniører som ekstern bygherrerådgiver til projektet på baggrund af en udbudsproces.

Udvidelsen af ATP's hovedkontor

Type: Bygge- og renoveringsprojektet
Størrelse: 2000-2500 kvm
Totalentreprenør: BGB A/S
Rådgiver til totalentreprisen: AI A/S 
Bygherre: ATP
Bygherrerådgiver: EKJ Rådgivende Ingeniører AS med NCM Project og PLH Arkitekter som underleverandører.

Kilde: ATP

Fremtidssikring af kontoret

Udvidelsen af kontorfaciliteterne betegnes af ATP som en måde at fremtidssikre hovedkontoret som attraktiv arbejdsplads.

På trods af, at byggeriet først går i jorden i slutningen af 2023, er processen allerede begyndt.

I løbet af efteråret 2022 rykkede ATP's IT-afdeling til hovedkontoret i Hillerød fra centeret i Allerød. Flytningen sker ud fra et ønske om at rykke IT-kompetencerne tættere på:

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127