23948sdkhjf

Novo Nordisk investerer 5 milliarder i dansk fabrik

Medicinalkæmpen Novo Nordisk har netop præsenteret planer om at investerer 5,4 mia. kr. i en udvidelse af firmaets eksisterende anlæg i Bagsværd.

Planerne omfatter opførelse af en ny fabrik ved det eksisterende anlæg.

Det skriver Novo Nordiske i en pressemeddelelse tirsdag morgen.

Investeringsprojektet ventes at blive afsluttet I 2024 og skabe i omegnen af 160 nye job. På verdensplan har Novo Nordisk cirka 53.000 ansatte.

Med investeringen etableres yderligere kapacitet til forskning og udvikling i produktion af aktive farmaceutiske ingredienser (API) til firmaets kliniske forsøg på verdensplan. Udvidelserne vil, lyder det, sikre kapacitet til udvikling af Novo Nordisks fremtidige orale og injicerbare produktportefølje.

Adskillige projekter

Projektet i Bagsværd er den seneste i en række store projekter, Novo Nordisk har søsat de seneste år. 

Så sent som i sommers kom det frem, at selskabet bygger en ny 5.600 kvm stor fabrik i Hjørring til den nette sum af 562 mio. kr., samt at opgaven var lagt i hænderne på entreprenørkoncernen A. Enggaard.

Måneden forinden var det en milliardinvestering i anlægget Kalundborg, som blev præsenteret. 

Dette projekt lagde sig i halen på Novo Nordisks 17 mia. kr. store udbygning i netop Kalund, der blev annonceret i december sidste år. Her var der tale om tre nye produktionsanlæg samt udvidelse af et eksisterende anlæg på produktionsanlægget. Dengang lød det, at flere end 2.500 eksterne personer vil blive beskæftiget i byggefasen, samt at investeringsprojekterne forventes afsluttet i 2027 og vil skabe omkring 400 nye arbejdspladser.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125