23948sdkhjf

Medicogigant bygger for 17 milliarder i Kalundborg

Novo Nordisk investerer mere end 17 mia. kr. i opførelsen af tre nye produktionsanlæg samt udvidelse af et eksisterende anlæg på produktionsanlægget i Kalundborg. Det annoncerer medicogiganten mandag morgen i en pressemeddelelse.

Flere end 2.500 eksterne personer vil blive beskæftiget i byggefasen.

Investeringsprojekterne forventes afsluttet i 2027 og vil skabe omkring 400 nye arbejdspladser.

– Den investering, vi annoncerer i dag, understreger vores fortsatte engagement i, at Danmark og Kalundborg er kernen i vores globale produktionsopsætning, siger Henrik Wulff, Executive Vice President, Product Supply, Quality & IT, Novo Nordisk, i meddelelsen. 

Investeringen vil etablere yderligere kapacitet på tværs af hele den globale værdikæde fra fremstilling af aktive farmaceutiske ingredienser (API) til samling og emballering, hvor langt de fleste investeres i API-kapacitet. Disse udvidelser vil give kapacitet til produktion af Novo Nordisks nuværende og fremtidige orale og injicerbare produkter. De nye faciliteter vil blive automatiserede og omfatte de nyeste produktionsteknologier. 

– Denne betydelige investering i vores produktionsfaciliteter i Kalundborg er et vigtigt skridt i opbygningen og sikringen af fremtidig kapacitet til produktion af vores nuværende og fremtidige orale og injicerbare produktportefølje, siger Henrik Wulff.

Novo Nordisks produktion i Kalundborg

Novo Nordisks produktionsfaciliteter i Kalundborg blev grundlagt i 1969. I dag dækker faciliteterne et areal på 1.200.000 kvm og beskæftiger omkring 3.200 mennesker. I

Kalundborg producerer Novo Nordisk produkter til behandling af svær overvægt og diabetes samt flere biofarmaceutiske produkter.

Siden årtusindskiftet og frem til i dag har Novo Nordisk investeret mere end 18 mia. kr. i produktionsfaciliteterne i Kalundborg. Den investering, der annonceres i dag, fordobler næsten 20 års investeringer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.187