23948sdkhjf

Licitationen mener: Ny regering skal droppe de ideologiske klaphatte

Fungerende statsminister og kongelige undersøger Mette Frederiksen indleder i dag, i statsministerens embedsbolig Marienborg, forhandlinger med partierne om en ny regering i Danmark

Ikke mindst erhvervslivet holder vejret og ser naturligvis frem til, at politikerne formår at tage fat på de væsentlige udfordringer, som ligger foran dem.

Hvis det skal lykkes at skabe en handlekraftig regering, så skal politikerne først og fremmest tager de ideologisk klaphatte af og erstatter dem med pragmatiske tænkehatte. Politiske ideologier er gode at blive kloge på, men de løser i sig selv ikke noget som helst. I hvert fald ikke her og nu. Så jo hurtigere den ideologiske klaphat skiftes ud med en pragmatisk tænkehat, jo hurtigere kan en ny regering trække i arbejdstøjet.

DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, rammer hovedet på sømmet, når han siger: ” Danmark står et sårbart sted i historien, hvor vi ikke længere kan tage de gode tider for givet. Derfor har de nyvalgte politikere, med en ansvarlig politik, muligheden for at lægge grundstenen til et fortsat velstående, balanceret og unikt Danmark. Men det kræver beslutsomme, modige og handlekraftige politikere”.

Om regeringen så bliver blå, rød, lilla, grøn eller et miks af flere farve, er ikke så vigtigt. Målet er en handlekraftig regering med erfaring nok til at vide, at erhvervslivet er velfærdssamfundets fundament.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.125