23948sdkhjf

Er der CO2-snydere i din EPD?

Knauf sætter spot på klimakrav, EPD’er og CO2-fordele ved danskproducerede produkter.

Klimakravene er kommet for at blive, og de kommende år bliver kravene skærpet yderligere. Hvordan forholder du dig til kravene, og er du obs på eventuelle CO2-snydere i din produkt EPD? 

Hvornår skal du bruge EPD’er i byggeriet? 

De nye klimakrav til byggeriet betyder, at du skal sørge for at have al nødvendig og korrekt dokumentation på plads, så du kan dokumentere den miljøpåvirkning, som dit byggeprojekt vil have, blandt andet i form af CO2-aftryk. Men hvordan læser du din EPD? 

Hvor gemmer CO2-snydere sig i din EPD? 

For at kunne opdage eventuelle CO2-snydere i din EPD, er du nødt til at vurdere, hvordan du læser din EPD. Læser du hele EPD’en, og har du sat dig ind i, hvad de forskellige faser står for?  

Det er vigtigt at tage højde for alle livsfaserne i en EPD, fra A-D, for i sammenhæng med transporten til byggeplads kan der gemme sig CO2-snydere. Er du obs på den angivne distance i EPD’en på et givent produkt? Klimabelastningen ved især importprodukter ved transport til byggeplads kan nemlig være en CO2-snyder, hvis den oplyste distance i EPD’en er langt lavere end den reelle distance til dit byggeri. Her er det dit eget ansvar at indregne den korrekte distance ved transport.  

Opnå en CO2-mæssig fordel med danskproducerede produkter 

Hos Knauf har vi danskproducerede gipsplader, og ofte vil det være sådan, at jo kortere afstand fra produktionssted til byggeplads, jo mindre CO2-udledning vil der være under transport. Så dækker din EPD over et danskproduceret produkt eller et importprodukt? For at undgå CO2-snydere skal du derfor huske at inkludere alle livsfaser, når du nærstuderer din EPD og beregner den reelle klimabelastning.  

Ingen grimme overraskelser med Knauf 

Med Knauf som din partner og producent af lette byggematerialer får du ingen grimme overraskelser i form af store CO2-regninger, upræcise EPD’er eller tidskrævende processer med klimaberegningen. Til gengæld kan du altid bygge trygt med Knauf med: 

  • Tredjepartsverificeret produktspecifikke EPD'er
  • Skræddersyede LCA-konstruktionsfiler til en effektiv klimaberegning
  • Komplette DGNB-dokumentationspakker 
  • MK-godkendelser i henhold til ETA-Danmark
  • Systemgaranti på hele Knauf systemer som er din sikring for, at det enkelte system opfylder alle lovkrav, tekniske standarder og specifikationer

 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156