23948sdkhjf

Danske skove er en rekordgod forretning – for femte år i træk

For femte år i træk kan de danske skovejere glæde sig over et rekordresultat i Dansk Skovforenings handelsselskab DSHwood. Med et overskud på 24,7 mio. kr. før skat blev der i 2021/22 føjet 16 pct. til bundlinjen, og adm. direktør Rasmus Grønborg Bak betegner den udvikling som særdeles tilfredsstillende.

– Vi er meget stolte over årets resultat. Markederne har i det seneste regnskabsår været præget af høj volatilitet og store usikkerheder. Resultatet viser med al tydelighed, at vi er lykkedes med implementering af vores strategi med fokus på risikostyring, udtaler han i en pressemeddelelse.

I samme ombæring er toplinjen hos træhandelsselskabet mere end fordoblet fra 377 mio. til 769 mio. kr., men med til billedet hører, at det foregående regnskabsår grundet omlægning strakte sig over blot seks måneder. Trods endnu en bundlinjerekord har overskudsgraden altså taget et dyk siden det exceptionelt gode første halvår af 2021, og Rasmus Grønborg Bak påstår da heller ikke, at det ligefrem er blevet nemmere at drive forretning.

– Tempoet har været højt gennem hele året og de enkelte opgaver har været mere ressourcekrævende end normalt, på grund af store logistikudfordringer og flere meget ustabile markeder, fortæller direktøren, der understreger, at hele holdet på 50 ansatte har knoklet for succesen.

– Og jeg er stolt over det, vi som hele Team DSHwood har opnået, fastslår direktøren.

Bred fremgang

I virksomheden glæder man sig ydermere over, at det seneste års fremgang er resultatet af vækst i alle forretningsområder og en balancerende om end uforudsigelig udvikling igennem året.

Mens den globale efterspørgsel på råtræ i efteråret 2021 forblev høj og sendte priserne yderligere i vejret, blev mange danske skovejere ifølge Dansk Skovforening motiveret til at fælde og sælge træ, og da efterspørgslen i foråret 2022 aftog, gjorde det samme sig gældende for udbuddet. Samtidig har Putins krig i Ukraine både forstærket faldet i efterspørgsel og faldet i udbud, hvorfor priserne fortsat ligger på et højt niveau, og hos DSHwood er direktøren godt tilfreds med selskabets ageren under de svært forudsigelige præmisser.

– Endnu et rekordresultat vidner om, at DSHwood de seneste år har indtaget en stærk markedsposition i både indkøbs- og salgsmarkedet, vurderer Rasmus Grønborg Bak, der understreger, at selskabet er ejet af de danske skovejere.

– Missionen er derfor at skabe en så attraktiv som mulig pallette for afsætning af træ fra de europæiske skove, siger direktøren, der således også glæder sig over, at virksomheden i år sender 4 mio. kr. videre i udbytte til Dansk Skovforening.

Han peger endvidere på, at arbejdet med at skabe en attraktiv afsætningsplatform for europæisk træ har medført en stor tilgang af nye leverandærer og kunder til salgsvirksomheden, der har hovedsæde i Fredericia og datterselskaber i Tyskland, England, Frankrig og Indien.

– Der er således masser af potentiale for vækst inden for de eksisterende forretningsområder, lyder Rasmus Grønborg Baks konklusion.

Se nøgletal for:
Læs mere om: DSHwood
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.875