23948sdkhjf

Arbejde i årevis: Trio lander kontrakter til 300 årlige millioner

Energikoncernen Andels driftsselskab Nexel har netop sat navn på de selskaber og konsortier, der over de næste fem til otte år skal være med til at sætte endnu mere fart på den grønne omstilling i det østdanske elnet

Det bliver Bravida, Kemp & Lauritzen samt konsortiet KNEL med Eltel og anlægsentreprenøren Nordkysten, der skal stå for kilometervis af gravearbejder, ledningslægning og installationsarbejde de kommende år. 

Nexel kører seks udbud i alt – heraf handler de fem om gravearbejder, drift og vedligehold. Det første udbud handler om aftale om gravearbejder og planlagte arbejder på 10 kv- og 04 kv-nettene.

I alt indgås kontrakter med de tre leverandører for over 300 mio. kr. om året

Arbejderne udføres i de to elnetselskaber Cerius og Radius' områder, der gennem mere end 43.000 kilometer kabler sikrer strøm i kontakterne hos over 2,5 mio. danskere.

- Opgaven med at drive de to elnet er i forvejen af enorme dimensioner, og netop i denne tid øges omfanget betydeligt måned for måned, efterhånden som den øgede elektrificering af samfundet for alvor tager fart. Hos Nexel oplever vi den helt konkret i form af en stærkt stigende efterspørgsel på tilslutninger af alt fra vindmøller, solcelleparker, ladestationer og masser af nybyggeri, siger Nexels administrerende direktør, Anders Vikkelsø.

Konsortiums opgave lyder på 717 mio. kr. 

Alene for Eltel og Nordkysten, der udgør konsortiet NKEL, lyder kontrakten på at udvikle og opgradere elnettet i København og Nordsjælland på anslået 717 mio. kr., oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Rammeaftalen er duoen en forlængelse af en tidligere rammeaftale, men vil både inkludere ekstra områder på Sjælland og ekstra opgaver, såsom elnet-forstærkninger og kundetilslutninger.

– Nordkysten har varetaget rammeaftalen på elforsyning i hovedstadsregionen side den første aftale fra 2006 og med denne aftale både fortsætter og udbygger vi vores kompetencer indenfor elforsyning, siger Frank Schou Kruse, adm. Direktør, Entreprenørfirmaet Nordkysten, i pressemeddelelsen.

Når arbejdet påbegyndes i april måned 2023 vil det ifølge direktør i Eltel Danmark, Claus Metzsch Jensen, være med til at bane vejen for et langt mere elektrificeret samfund, hvor vi i højere grad end i dag vil benytte os af grønnere energikilder.

– Vi ser ligeledes frem til at indgå i et fuldgyldigt konsortium med Nordkysten, og jeg er overbevist om, at det både kommer Nexel og konsortiet til gode, at samarbejdet mellem grav og teknik bliver styrket, udtaler Claus Metzsch Jensen i pressemeddelelsen.

Med rammeaftalen i hus kommer Eltel til at skulle bruge endnu flere flok den kommende tid.

– Da der indgår nye og spændende opgaver i den nye rammeaftale, står vi overfor at skulle udvide vores stab af især højspændingsmontører og teknikere på Sjælland over de næste mange år, siger Martin Andersen, afdelingschef i Eltel Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.218