23948sdkhjf

Licitationen mener: Uansvarligt at pengene fosser ud af statskassen

Det er, mere end nogensinde, afgørende, at de 179 folketingsmedlemmer, som nu skal vælges blandt de omkring 800 folketingskandidater, har mod, visioner og forstand til at løse de kriser og udfordringer, som hagler ind over Danmark.

Det er en kompleks opgave. På den ene side mangler virksomhederne kvalificeret arbejdskraft for at kunne følge med efterspørgslen. Og på den anden side hænger der sorte skyer i horisonten i form af stigende inflation, energikrise, krig i Europa og udsigt til recession.

Det er en samfundsmæssig og økonomisk paradoks-situation, som først og fremmest kræver økonomisk ansvarlighed. Lige nu fosser pengene populært sagt ud af alle statslige kasser. Alle – også dele af erhvervslivet - vil have del i midlerne for at kunne klare dagen og vejen. Det er ikke ansvarlig økonomisk politik. Der skal sættes låg på kasserne og midlerne skal i langt højere grad prioriteres før de sendes i omløb.

De statslige kasser er stadig forholdsvis velpolstrede og de fleste danskere har gode, solide opsparinger. Men, med udsigt til en langvarig energikrise og recession er det helt nødvendigt, at det kommende folketing formår at gennemføre reformer. Både på arbejdsmarkedet og i den offentlig sektor. Helt basalt handler det om at bevare arbejdspladser, så der også fremover er et skattemæssigt indtægtsgrundlag til at finansiere velfærdssamfundet.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.153