23948sdkhjf

Kaldes ”det første af sin slags i verden” - lokal entreprenør opfører energianlæg i Vestjylland

I Ramme ved Lemvig har totalentreprenøren IBG tag fat på at opføre et power-to-ammonia anlæg for Skovgaard Energy. 

Den Lemvig-baserede erhvervsentreprenør skal opføre en bygning på 1.100 kvm, som skal huse anlægget, der falder i power-to-x (PtX) kategorien, der dække en proces, hvor elektricitet omdannes til brint, eller andre PtX-produkter baseret på brint.

Onsdag satte Jørgen Skovgaard fra Skovgaard Energy sammen med Lemvigs borgmester Erik Flyvholm spaden i jorden til første spadestik til anlægget, der ifølge folkene bag bliver det første af sin slags i verden.

Projektet er et samarbejde mellem Skovgaard Energy, EUDP, Vestas og Topsøe. Bygherrerådgiver er WH PlanAction.

IBG opfører anlægget, som skal afleveres til bygherre i sommeren 2023, i betonelementer. Det kommer til at producere grøn ammoniak af strøm fra nærliggende vindmøller og et solcelleanlæg i området og forventes at kunne producere 5.000 ton grøn ammoniak om året – og derved give en Co2-reduktion på 8.200 ton.

Anlægget i Ramme skal være model for kommende og opskalerede anlæg, der skal producere grøn ammoniak i stor stil gennem elektrolyse. Ammoniakken skal bruges som gødning og bæredygtigt brændstof til blandt andet skibe. Samtidig kan ammoniakken også omdannes tilbage til grøn energi, og dermed på sigt sikre en stabil elforsyning uafhængig af sol og vind.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125