23948sdkhjf

Har formidlet handler for over 100 mia. kr. – nu sætter han sig for bordenden i udvikling af 400.000 kvm

I juni 2022 offentliggjorde de fire parter i arealudviklingsselskabet bag Fremtidens Vollsmose - Odense Kommune, boligorganisationerne Civica og FAB samt AP Ejendomme - at de sammen skal drive omdannelsen af Odense-bydelen Vollsmose fra udsat boligområde til en bydel med stærkere sammenhængskraft og varieret arkitektur.

Nu er ankermanden, der skal lede omdannelsesprocessen, udpeget: Peter Winther, executive director hos Colliers, bliver således ny bestyrelsesformand for Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S.

Arealudviklingsselskabet skal udvikle en arealportefølje på 400.000 kvm byggegrunde med et estimeret salg af 218.000 kvm byggeretter. Når fremtidens Vollsmose står færdig, vil parterne i arealudviklingsselskabet, selve selskabet og køberne af byggeretter have investeret op imod 10 mia. kr. i Vollsmoses forandring.

Har formidlet handler for over 100 mia. kr.

Valget af Peter Winther sikrer Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S en bestyrelsesformand med 15 års erfaring i den kommercielle ejendomsbranche og yderligere 20 års erfaring inden for finansiel rådgivning overvejende i ejendomsbranchen. Gennem sine mange år i branchen har Peter Winther formidlet transaktioner for over 100 mia. kr.

I foråret 2021 trådte han tilbage som adm. direktør i Colliers for at fokusere på at styrke ejendomsselskabets afdeling for storkunder. 

- Peter Winther er en kæmpe kapacitet på ejendomsområdet, som med sin store viden og erfaring inden for området har den helt rigtige profil som formand for selskabet. Det er en spændende og stor opgave, som arealudviklingsselskabet skal løse. Derfor er det ekstremt vigtigt, at bestyrelsesformanden har de helt rette kompetencer til at stå i spidsen for bestyrelsen, og det har Peter Winther, siger adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen.

Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S

Arealudviklingsselskabet for fremtidens Vollsmose er det første af sin art i Danmark i henhold til udvikling af et udsat boligområde.

Arealudviklingsselskabet er et privat selskab, der består af fire ligeværdige parter. De tre grundejere - Odense Kommune, Civica og FAB - skyder arealer ind i selskabet, mens AP Ejendomme som privat investor bidrager med en investering på over 700 mio. kr. samt et forslag til en ny, bæredygtig bydelsplan. Bydelsplanen er fælles grundlag for det videre arbejde i selskabet.

Arealudviklingsselskabet skal udvikle en arealportefølje på 400.000 kvm byggegrunde med et estimeret salg af 218.000 kvm byggeretter. Når fremtidens Vollsmose står færdig, vil parterne i arealudviklingsselskabet, selve selskabet og køberne af byggeretter have investeret op imod 10 mia. kr. i Vollsmoses forandring.

Når den nye bydel, på den anden side af omdannelsesprocessen, efter planen står færdig i 2030, er målet, at Vollsmose i langt højere grad end i dag vil være en naturlig del af resten af Odense, både i borgernes bevidsthed og i fysisk forstand. Fremtidens Vollsmose får fire nye kvarterer med hver sin identitet; kvarterer, der skal danne ramme om små og store fællesskaber og nye mødesteder. Nye boligtyper og forskelligartede ejerforhold i harmonisk samspil med de tilbageværende fuldt renoverede boliger vil bidrage til en varieret, grøn og blandet bydel med helt unikke kvaliteter.

Kilde: Arealudviklingsselskabet Fremtidens Vollsmose P/S

Kan tiltrække nye investeringer

Jens Pilholm, direktør i Civica, understreger byudviklingsprojektets kompleksitet og fremhæver i den forbindelse Peter Winthers evne til at fremme løsningsorienteret samarbejde:

– Vi står foran en stor og kompleks opgave, som kræver et godt samarbejde og en god forståelse for hinandens engagement, når enderne skal mødes. Vi føler os sikre på, at vi med Peter Winther som formand for bestyrelsen har fundet en formand, der kan være med til at sikre et godt og konstruktivt samarbejde, hvor løsningerne findes, så vi i fællesskab kan realisere den planlagte omdannelse af Vollsmose, siger Jens Pilholm.

Jacob Michaelsen, direktør i FAB, mener, at arealudviklingsselskabet nu har mulighed for at sikre endnu flere fremtidige investeringer i Vollsmose:

- Med Peter Winther som formand er vi overbeviste om, at der tilføres den nødvendige kraft til at fastholde et skarpt fokus på udviklingen af Vollsmose og tiltrække yderligere investorer til området, siger Jacob Michaelsen.

Udover Peter Winther som bestyrelsesformand består arealudviklingsselskabets bestyrelse af Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, stadsdirektør i Odense Kommune Stefan Birkebjerg Andersen, direktør i Civica Jens Pilholm og adm. direktør i FAB Jacob Michaelsen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Vollsmose
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Aldrig har det været så svært at lægge budget
Byggevirksomhed konkurs – 100 ansatte sendt hjem
Regnskab: Stigende omkostninger påvirker anlægsgartner
Tocifret millionbevilling sikrer restaurering af tidligere domkirke
Første brodrager bliver i dag sejlet ud på Storstrømmen
De holder kun ét år: Storstrømsbroen får ny projektdirektør - igen, igen
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.798