23948sdkhjf

Flügger valgt som leverandør til Skandinaviens højeste skyskraber

Flügger skal levere maling og spartelmasse samt ekspertrådgivning til 245 meter højt tårn

Karlatornet, på Lindholmen i Göteborg, bliver 73 etager højt med 611 lejligheder, et 8.000 kvadratmeter stort hotel, massevis af kontorer og en sky bar på 69. etage. Fra projektets start i 2021 og indtil færdiggørelsen ved udgangen af 2023 er Flügger leverandør af de mange liter maling og spartel, som et byggeri i denne størrelsesorden kræver.

– Kravene til byggeriets leverandører er høje og tidsplanen er stram. Derfor skal produkterne leve op til strenge standarder for kvalitet og miljø. Vores arbejde på Karlatornet viser, hvordan Flügger er en naturlig og pålidelig leverandør til de største projekter med stor kompleksitet. Og vi er meget glade og stolte over at være en del af projektet, siger Johannes Karlsson, Country Manager for Flügger Sverige.

Stram tidsplan

Et stort anlagt byggeri af den størrelsesorden, der bliver opført på få år, kræver en stram tidsplan med mindst mulig downtime. Det betyder, at alle involverede parter skal kunne levere produkter med stor præcision, hvilket også var grunden til, at Flügger vandt udbuddet til byggeriet – kombineret med gode produkter og rådgivning.

På Karlatornet er tidsplanen også meget stram, så for os som leverandør er det afgørende, at der ingen leveringsforsinkelser er på produkterne, og at disse er effektive, når malerne skal udføre deres arbejde, uddyber Johannes Karlsson, Country Manager for Flügger Sverige

– Når man er en del af et stort projekt, er der altid høje forventninger til levering og rådgivning. På Karlatornet er tidsplanen også meget stram, så for os som leverandør er det afgørende, at der ingen leveringsforsinkelser er på produkterne, og at disse er effektive, når malerne skal udføre deres arbejde, uddyber Johannes Karlsson.

Har analyseret bygningen

Flügger leverer spartelmasse, grunder og vægmaling til projektet. Fællesnævneren for alle de leverede produkter er, at de er nøje udvalgt til byggeriets karakter, som kræver høj anvendelighed og god finish.

Et eksempel på, hvorfor Flügger vandt udbuddet, er, at spartlen er enkel at benytte og hurtigtørrende, så malerne hurtigt kan komme videre. Samtidig er malingen udvalgt så den specifikt passer til de arbejdsmønstre, malerne har på byggeriet af Karlatornet, så der ikke kommer forsinkelser i byggeriet.

Karlatornet

  • Bygningen bliver 245 meter høj med 73 etager.
  • Tårnet kommer til at rumme 611 lejligheder, 300 hotelværelser, 8.000 kvadratmeter hotel og en sky bar.
  • Flügger leverer følgende produkter: Flügger Sandplast LB-spartelmasse, Flügger Sandplast LSR-spartelmasse, Special Grund og vægmalingen Perform 5.

Kilde: Flügger

– Ved et stort byggeri med specifikke brugs- og kvalitetskrav er materialerne essentielle. I dag skal spartel kunne klare de forhold, som et tidseffektivt byggeri kræver. Det indebærer for eksempel, at vores spartel har en høj tolerance over for skiftende temperaturer og fugtigheder, samtidig med den giver et utroligt jævn lag spartel, så man med Special Grund kan male direkte på væggen efterfølgende. Til slut har Perform 5-malingen god dækkeevne og er i stand til at tåle de mange påvirkninger af vægge og maling, som ellers kommer i resten af byggefasen, siger Johannes Karlsson.

Karlatårnet er et af de første store projekter i den nye bydel Karlastaden, der skal bestå af kvarterer med huse, kontorer, butikker og restauranter. Bydelen skal efter planen forsynes med bæredygtig energi via en energihub.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nedrivningstruet Mærsk-hus byder på "høj arkitektonisk kvalitet"
Familieejet betonvirksomhed lander bedste resultat i tre år
Direktør for stort byggefirma: Vi blev nødt til at afskedige medarbejdere
Skal modtage 32.000 ton affald – Gladsaxe vælger rådgiver på ny genbrugsstation
Stor rammeaftale sikrer arkitektfirma fjerde skoleprojekt i Odense
Fra rødt til sort: Ny strategi skal trække teknikentreprenør i plus
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.156