23948sdkhjf

Importør: Solformørkelse i førerkabinen

En maskinimportør er i tvivl om, hvordan loven er med hensyn til solfilm på ruderne i en entreprenørmaskine. Han efterlyser svar, men de findes ikke

Ifølge salgsdirektør Michael Bahn Jørgensen fra Zeppelin Danmark, har mekanikerne svært ved at finde ud af reglerne, når de kommer ud til lovpligtige 12 måneders eftersyn på entreprenørmaskiner. Det gælder specielt, når der er sat solfilm på dozere, hjullæssere og gravemaskiner.

- Ifølge de anvisninger og krav, vi i Zeppelin Danmark stiller til brugen af CAT-maskinerne, så dur det ikke med solfilm, og det af sikkerhedsmæssige grunde. For det kan hindre føreren i at se ordentligt, og ikke mindst så kan folk, der færdes rundt om maskinen ikke få øjenkontakt med føreren, og det er faktisk et alvorligt problem, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad. 

Men loven er tvetydig, for den sætter ikke en præcis grænse for, hvad der er lovligt og hvad der ikke er. Det er Arbejdstilsynet der er myndighed på området, men de håndhæver det jo ikke med mindre de besøger byggepladsen eller grusgraven - eller i værste fald, hvis der sker en ulykke.

Vi har bedt juristerne om at se på, hvilken lovgivning, der faktisk gælder for området Stine Egsgaard, formand for Materielsektionen i Dansk Erhverv.

I Materielsektionen, hvor man styrer DRA Maskinkontrolordningen, der er en mærkningsordning for kvalitetsmæssigt eftersyn. kigger man også på sagen. For også her er der forvirring:

- Vi har bedt juristerne om at se på, hvilken lovgivning, der faktisk gælder

på området, siger formand Stine Egsgaard til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Side 22

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111