23948sdkhjf

Pensionskasse melder sig klar til at bygge klimaerhvervsskole i Esbjerg

Planerne om at bygge én af de tre nye klimaerhvervsskoler i Esbjerg får vind i sejlene; Pensiondanmark støtter planerne.

Sammen med Esbjerg Kommune og samarbejdskredsen bagved en klimaskole i Esbjerg, herunder den lokale uddannelsesinstitution Rybners, har pensionsselskab således aftalt at samarbejde om finansieringen af en klimaerhvervsskole, hvis den placeres i Esbjerg, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Men selvom der med hensigtserklæringer nu er kapital klar til at realisere byggeriet i Danmarks femtestørste by, står byggestart ikke lige for:

– Vi afventer stadig regeringens udmelding om, hvem der bliver klimaerhvervsskoler og det endelige regelsæt for klimaerhvervsskolerne, så eventuelt byggeri er afhængig af regeringens endelige udmelding, skriver Olaf Rye, adm. direktør Rybners, i en mail til redaktionen.

– Aftalen er en hensigtserklæring, der gør vi kan få opfyldt vores ambitioner hurtigt, hvis den ene af de tre klimaerhvervsskoler placeres i Esbjerg. Når det sker, forhandler vi detaljerne på plads sammen med Pension Danmark, tilføjer han.

Meldte om 100 mio. kr. årligt

De tre nye klimaerhvervsskoler skal være kraftcentre med fagligt stærke miljøer for grøn omstilling og bæredygtighed og udbyde uddannelser til de sektorer, der især bidrager til at opfylde klimamålsætningerne i 2030 og på længere sigt i 2050. Det gælder for eksempel byggeri-, energi- og industrisektoren.

Sidste år lød det, at Regeringen vil investere 100 mio. kr. årligt fra 2023–2028 og 30 mio. kr. årligt herefter i klimaerhvervsskolerne.

Som den største havneby ud til Nordsøen er det ifølge parterne bag aftalen i Esbjerg oplagt at placere en klimaerhvervsskole netop i Esbjerg. I takt med, at tusindvis af olie- og gasrelaterede jobs over de kommende år skal erstattes med arbejdspladser inden for bæredygtige energikilder som havvind og power-to-x, vil der opstå et vedvarende behov for erhvervsuddannet arbejdskraft og specialiseret efteruddannelse af faglærte.

– Det kræver flere faglærte, og det kræver nye og specialiserede kompetencer. Med vores erfaring inden for bæredygtigt byggeri og offentligt-private partnerskaber kan vi skabe de ideelle rammer om fremtidens grønne uddannelser, udtaler Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Se nøgletal for:
Læs mere om: klimaerhvervsskoler
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stjålne minigravere: Politiet har foretaget flere ransagninger
Går videre med planer for Fredspladsen i Gellerup
Nordic Wood Industries styrker bestyrelsen med erfaren profil
Region nedtoner risiko for konkurs hos entreprenør
November-rekord: Konkurser i byggeriet stiger med raketfart
Ugens konkurser i bygge- og anlægsbranchen - uge 48
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Building Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Motor-magasinet

Send til en kollega

0.799