23948sdkhjf

Uden offentligt udbud: Kan udvikle 60.000 kvm kunstige havneø til bydel

Esbjerg Kommune kan nu slå dørene op i et nyt arealudviklingsselskab, som skal udvikle havneøen Esbjerg Strand til en ny bydel. AP Ejendomme indskyder kapitalen

En stor forhindring for et kommende byudviklingsprojekt på Esbjerg Strand ryddes nu af vejen. 

Ankestyrelsen har meddelt Esbjerg Kommune, at styrelsen giver dispensation til at oprette et nyt arealudviklingsselskab uden et offentligt udbud.

- Der er god grund til at have hænderne over hovedet, for meldingen fra Ankestyrelsen får altafgørende betydning for planerne for Esbjerg Strand, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i en pressemeddelelse. 

I stedet for at sælge grunden på havneøen via et offentligt udbud, kan kommunen nu skyde grunden ind i et arealudviklingsselskab. 

Det åbner for en ny konstellation med Esbjerg Kommune som den ene part og en privat investor som den anden. 

Modellen kendes fra andre steder i Danmark, hvor offentlige og private går sammen om at dele ansvaret for at gennemføre større og investeringstunge byudviklingsprojekter via et arealudviklingsselskab. Det vil ifølge Ankestyrelsen være lovligt for Esbjerg Kommune at benytte det greb. 

- Nu er der åbent for, at vi kan trække i arbejdstøjet og konkretisere rammerne for det kommende partnerskab, hvor Esbjerg Kommune bidrager med en meget attraktiv byggegrund, mens AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme indskyder kapitalen, siger Jesper Frost Rasmussen.

- Med arealudviklingsselskabet kan vi løfte opgaven med at udvikle en attraktiv bydel optimalt tæt på vandet i en by der forventes at stå overfor en markant udvikling i de kommende år,” siger administrerende direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme.

På Esbjerg Strand skal en ny bydel spire frem bestående af boliger, erhverv og uddannelsesfaciliteter tegnet af Bjarke Ingels Group - BIG. Esbjerg Strand huser i dag allerede Maritimt Center og Aqtiv i havnelagunen, og derfor vil de rekreative funktioner stadig spille en rolle i udviklingen af stedet.

Nu venter sagen på, at Esbjerg Byråd skal tage stilling til oprettelsen af arealudviklingsselskabet. Dernæst følger selve etableringen af selskabet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172