23948sdkhjf

Licitationen mener: Arbejder du også gratis for staten?

Når der offentliggøres undersøgelser af erhvervsvilkår i Danmark i forhold til andre lande i Europa, så ligger Danmark helt fremme, når det handler om, hvor nemt, man kan etablere en virksomhed. Det er nemlig både lynhurtigt og meget nemt at få et cvr-nummer og blive momsregistret. Men, så begynder problemerne også at tårne sig op.

Ikke så snart er virksomheden etableret før offentlige myndigheder helt uden blusel bombarderer virksomheden med krav om indberetninger af alt mulig mellem himmel og jord.

Det er især det, som betegnes som statslige indberetninger, som trækker luften ud af de nystartede virksomheder og såmænd også mange veletablerede virksomheder. Det gælder for eksempel indberetninger til Danmarks Statistik, som ofte intet har med virksomhedens kerneforretning at gøre.

En analyse fra SMVdanmark viser, at en selvstændig i gennemsnit bruger 3,5 time hver eneste uge på at indrapportere for eksempel moms, skatter, sygefravær, feriepenge, sygedagpengerefusion og meget andet til offentlige myndigheder. I alt svarer det til en ekstraudgift på over 50.000 kr. pr. virksomhed eller 16,5 mia. kr. i alt for alle små og mellemstore virksomheder i Danmark. Det kan også omskrives til ca. 35.000 ansatte, der arbejder fuldtid udelukkende for at tilfredsstille det offentliges indberetningskrav.

Det hører ingen steder hjemme. Enten må staten skrue ned for antallet af indberetninger eller også må virksomhederne kompenseres for det arbejde de udfører.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109