23948sdkhjf

Pensionskasse får byggetilladelse til træbyggeri

AP Ejendommes kommende otte-etagers træbyggeri på Marmormolen i Københavns Nordhavn har fået den endelige byggetilladelse til opførelsen, som Pihlkonsortiet er totalentreprenør på

Første spadestik til AP Ejendommes 28.000 kvm. store erhvervsejendom, der bliver opført i massivt træ i de bærende konstruktioner på Marmormolen i Københavns Nordhavn, er for længst taget. Det skete i foråret.

Nu er har ejendomsselskabet, som hører under AP Pension, fået den endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune. Opførelsen af den 36 meter høje bygning kan nu for alvor gå i gang.

Marmormolen

  • Højde: 36 meter
  • Kvadratmeter: 28.000
  • Etager: Otte
  • Træet kommer fra Europa og bliver lavet i enten Tyskland eller lande i Skandinavien + Finland
  • Bygningen forventes at stå klar i 2025
  • CO2-udledningen forventes at blive reduceret med cirka 6.660 ton ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ
  • Byggeriet vil som minimum kunne opnå en DGNB-platincertificering og en well-certificering

AP Ejendomme

- Det er sjældent set herhjemme at bygge højere end fire etager med træ. Men med Marmormolen viser vi, at det godt kan lade sig gøre, og vi er med til at sætte retningen for lignende projekter, lyder det i en pressemeddelelse fra adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, der glæder sig over, at alle detaljerne hurtigt og enkelt er blevet tilpasset den endelig byggetilladelse.

Kælderen er gravet ud

Siden det første spadestik til ejendommen, har totalentreprenøren, Pihlkonsortiet, foretaget udgravninger på grunden.

- Mens vi har ventet på byggetilladelsen, har Pihlkonsortiet foretaget det indledende arbejde på Marmormolen. Men med den endelige tilladelse til byggeriet kan vi nu for alvor komme i gang med projektet, fortæller Peter Olsson.

Foruden udgravningen til Marmormolens to kælderetager har Pihlkonsortiet også brugt ventetiden på at forberede sig på opførslen af Marmormolens råhus af træ.

- Det er et imponerende byggeri, som AP Ejendomme opfører på Marmormolen, som med sine konstruktioner stiller en række særlige krav. Projektet er et godt match for Pihlkonsortiets kompetencer, og det glæder os, at AP Ejendomme på ganske kort tid har fået den endelige byggetilladelse, siger Halldór Ragnarsson, adm. direktør i Pihlkonsortiet.

AP Ejendomme forventer, at den 36 meter høje bygning er klar til indvielse i løbet af 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125