23948sdkhjf

FRI: Flere gulerødder og mindre pisk til udenlandske medarbejdere

En smidiggørelse af praktiske forhold, når man som udenlandsk medarbejder eller studerende skal etablere sig i Danmark, er nødvendig, mener FRIs adm. direktør Henrik Garver

Spørgsmålet om arbejdskraftmangel i mange rådgiver- og byggevirksomheder er et af disse års mest brændende. Derfor bliver der brug for at skrue på flere incitamensordninger, også økonomiske, mener Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI). 

- Der er brug for flere konkrete tiltag, der kan understøtte virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft. For den her dagsorden er en af tidens vigtigste - ikke kun for rådgiver- og ingeniørvirksomheder, men for erhvervslivet generelt, og reelt for hele Danmark.

Det siger adm. direktør i FRI, Henrik Garver, i en kommentar til en ny rapport 'Vejen til mere udenlandsk arbejdskraft', udgivet fredag af Erhvervslivets Tænketank, AxcelFuture.

General smidiggørelse

Han mener, det er glædeligt, at mange af de tiltag, rådgivernes organisation har arbejdet for, nu understøttes af en grundigt gennemarbejdet rapport. 

- En gentænkning af fasttrack-ordningen, og en generel smidiggørelse af de mange, praktiske forhold – ikke mindst i forhold til familien - der gør sig gældende, når man som udenlandsk medarbejder skal etablere sig i Danmark, er nødvendig, siger han i en pressemeddelelse.

Her tilføjer FRI-direktøren også, at det er også klogt at se på detaljerne i den såkaldte ”forskerskatteordning”, så den bliver mulig at anvende, som den egentlig er tænkt.

Stort potentiale

Henrik Garver fremhæver desuden, at en ”talentskatteordning” kunne være et virkelig spændene initiativ: - Hvis vi ser på de profiler, rådgiver- og ingeniørvirksomhederne særligt mangler, ligger der et stort potentiale i præcis de personer, vi kunne tiltrække, ved at have en talentskatteordning, som den foreslåede.

Samtidigt er FRI "meget enige i, at udenlandske studerende en af de vigtigste kilder til udenlandsk arbejdskraft fra 3. lande".

- Selvom udenlandske studerende koster penge på den korte bane, så tjener vi det hele hjem, og mere til, på den lange bane, da det alt andet lige er lettere at integrere og tilknytte mennesker til det danske arbejdsmarked, når de allerede er en del af, eller har et solidt kendskab til kulturen. De har også bedre netværk, og kender regler og rammer, påpeger Henrik Garver i pressemeddelelsen.

-  Vi støtter derfor, at nedlæggelsen af engelsksprogede uddannelser skal stoppes, og at der derimod bør oprettes flere engelsksprogede, så vi kan tiltrække flere udenlandske studerende. Det styrker i øvrigt også studiemiljøet for de danske studerende, mener han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094