23948sdkhjf

Frodigt p-hus vokser frem på Nordhavn

Jönsson har fået til opgave at bygge et seks etagers parkeringshus med strategisk facadekonstruktion til fuld beplantning.

"Et nyt P-hus i seks forskudte planer med erhvervslokale og grøn facade - skabt af frodig beplantning.”

Sådan lyder opgaven i korte træk for Jönsson A/S, der i totalentreprise skal opføre nyt P Hus i Nordhavn for By & Havn.

Visionen er bykvarterer med grønne karaktertræk og den røde tråd er funktionelt, markant byggeri, der giver både med- og modspil til omkringliggende bygninger og byrum. P huset skal derfor med sit frodige udtryk bidrage positivt til bylivet og de nære omgivelsers grønne identitet.

Bygningens grønne udtryk skal sikres via en facadekonstruktion med 39 strategisk placerede plantekummer, espalier og rustfri wirer til beplantning. Der er integreret vandingssystem i konstruktionen og beplantningen på facaden kommer til at dække hele bygningen i både bredde og højde. Den vil med sin vækst fuldende sit frodige udtryk indenfor en periode på otte år.

Parkeringshuset, der ligger ved ankomst til Århusgade kvarteret, bygges som split-level med cirka 20 parkeringspladser pr. halve etage og dobbeltrettede kørebaner. I husets stueetage etableres der erhvervslokale til cafe, butik eller kontor. Der vil i bygningen udover parkeringsareal, ramper og kørebane også blive plads til cykelparkering, teknikrum, trappe/elevator tårn og affaldsrum.

Byggeriet forventes påbegyndt til november 2022.

P-Hus Nordhavns Plads

Projektnavn: P-Hus Nordhavns Plads

Bygherre: By & Havn

Ingeniør/ totalrådgiver: Jodan Arkitekter og Ingeniører med underrådgiver; Art-Tek og Geo.

Totalentreprise: Jönsson A/S

Cirka 240 p-pladser

Byggestart: November 2022

Jönsson A/S

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125