23948sdkhjf

Niras køber svensk miljørådgiver

Opkøbet skal sætte vind på flere havvindmøllepark-projekter i Niras-regi 

Den svenske miljørådgivningsvirksomhed Aquabiota er nu en del af Niras. 

Med opkøbet får Niras yderligere 25 miljøkonsulenter i Sverige, der primært er specialiserede inden for marinbiologi og limnologi (søer og vandløb, red.). 

Niras' organisation i Sverige tæller nu omkring 75 miljøkonsulenter, som indgår i et skandinavisk netværk i Niras-koncernen på cirka 300 miljøkonsulenter. 

- Aquabiota har en stærk profil, når det gælder private investorer, hvilket supplerer vores portefølje af store rammeaftaler med offentlige kunder. At mange af Aquabiotas kunder er vigtige aktører i arbejdet med at udvikle bæredygtig energi, er helt i tråd med Niras' fokusområder og fremtidige strategi, siger Tomas Hjorth, Niras’ markedschef for Miljø i Sverige, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at opkøbet styrker Niras' position inden for VVM og tilladelsesprocesser i forhold til at bygge havvindmølleparker. Netop udvikling af vindmølleparker har Niras arbejdet med i mere end 20 år - først i Danmark og siden i Storbritannien og globalt.

Tilsammen har Niras været involveret i projekter med en total kapacitet på over 50 GW.

- Der skal ske en mangedobling af havvind globalt – det er en kæmpe acceleration, der kun kan lykkes af myndigheder, politikere, developere, industrien og rådgivere i fællesskab. En sådan massiv udbygning kræver mange ekstra hænder – og købet af Aquabiota giver os flere hænder inden for permitting & consenting (tilladelsesprocesser og miljøundersøgelser, red.), hvor Aquabiota særligt har arbejdet på en lang række svenske havvindsprojekter, siger Betina Heron, forretningschef for Miljø & Havvind i Niras. 

- En ekspansiv vækst i vedvarende energi, herunder havvind, er nødvendig for at imødegå fatale klimaændringer, fortsætter hun og supplerer, at der globalt er planer om mere end 600 GW i 2050, men at der "desværre" i mange lande er "træghed i processen om tilladelser til havvind".    jsk

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156