23948sdkhjf

Ørsted til alle leverandører: I skal bruge 100 pct. vedvarende energi

- Ørsted har sat et klart mål om, at alle leverandører skal anvende 100 pct. vedvarende energi i 2025.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra energiselskabet Ørsted. 

Forpligtelsen bygger på erfaringer fra Ørsteds eksisterende program for reduktion af forsyningskædens CO2-udledning, som blev etableret i 2020, og som understøtter selskabets videnskabeligt baserede mål om at blive CO2-neutral inden 2040.

For at Ørsted kan nå sine mål, er selskabet afhængigt af samarbejde på tværs af forsyningskæden samt af leverandørernes succes. Selskabet går nu i gang med at udvide sit mål om 100 pct. vedvarende energi fra kun at omfatte de strategiske leverandører til at omfatte alle leverandører. 

Det betyder, at Ørsted nu forventer, at alle selskabets leverandører senest i 2025 udelukkende bruger energi fra vedvarende energikilder, når de leverer produkter eller ydelser til Ørsted.

- Vi sætter stor pris på den indsats, som alle eksisterende og nye leverandører, der deler vores ambitioner og vil forpligte sig til at anvende 100 pct. vedvarende energi, leverer. Vi glæder os til at arbejde sammen om at nå dette mål så hurtigt som muligt og til at sætte en ny standard for branchen for vedvarende energi, siger Mads Nipper, koncernchef og adm. direktør for Ørsted, i pressemeddelelsen.

Med det nye mål forventer Ørsted af alle sine leverandører, at de dækker 100 pct. af deres elforbrug med vedvarende energi ved for eksempel at investere i vedvarende energiaktiver på sites, indgå elkøbsaftaler (PPA’er) bundet til vedvarende energiprojekter, hvis realisering er afhængig af, at der sikres finansiering, eller at købe certifikater på vedvarende energi. 

Program for CO2-reduktion

Ørsted etablerede sit program for reduktion af forsyningskædens CO2-udledning i 2020 og begyndte at samarbejde med sine strategiske leverandører, der repræsenterer over 60 pct. af Ørsteds samlede udgifter til indkøb og de CO2-kategorier, der er mest påvirket, om at reducere CO2-udledningen i forsyningskæden inden for havvind. 

Som en del af programmet har Ørsted en klar forventning om, at selskabets strategiske leverandører skal anvende 100 procent vedvarende energi i produktionen af vindmøller, fundamenter, kabler, transformerstationer og andre komponenter og ydelser inden 2025. Formålet er at opbygge erfaring og bedste praksis, så selskabet hurtigere kan udvide målet til alle leverandører.

Det er det program Ørsted nu bygger videre på ved at omfatte alle leverandører. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141